Sinoć Novak, večeras branilac titule

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.03.19. | 11:52

Težak zadatak je pred Bautistom-Agutom

Posle Indijan Velsa, prvi igrač sveta nije uspeo ni u Majamiju. Drugi put u ovoj sezoni Roberto Bautista-Agut je uspeo da eliminiše Novaka Đokovića sa jednog ATP turnira, što će reći da je ovaj španski teniser i veše nego zasluženo izborio četvrtfinale prestižnog nadmetanja na Floridi. Rival u borbi za polufinale biće mu domaći igrač Džon Izner.

Bautista-Agut je posle odličnog otvaranja sezone zapao u malu krizu rezultata. Sezonu je počeo na turniru u Dohi, gde je uspeo da osvoji titulu pobedivši u finalu Tomaša Berdiha. To je bila ukupno deveta titula za Španca, a dobru igru iz Katara Roberto je preneo i na Australijan open, gde je uz nekoliko veoma dugih i neizvesnih mečeva stigao do četvrtfinala u kojem ga je zaustavio Stefanos Cicipas. Poslednja dva turnira Španac je okončao u drugom kolu, što je potpuno neočekivano s obzirom na imena protivnika koje je imao. Tako je u drugom kolu Dubaija izgubio od Basilašvilija, dok je u Indijan Velsu bolji od njega bio Nišioka. Bautista-Agut se trenutno nalazi na 25. poziciji ATP liste, a svoj najbolji rejting u karijeri imao je 2016. godine kada je bio 13. igrač planete.

Izabrane vesti

Roberto je, dakle, ponovo bio neprolazna prepreka za Đokovića, iako je prvi igrač sveta odlično otvorio meč i za samo pola sata prvi set rešio u svoju korist rezultatom 6:1. Verujemo da su tada svi očekivali brzu pobedu Novaka, ali Bautista-Agut je još jednom pokazao kakva ga upornost krasi. Na kraju se i isplatila.

Izner se trenutno nalazi na devetoj poziciji ATP liste, što je vrlo blizu njegovog najboljeg rejtinga iz prošle sezone kada je bio osmi igrač sveta. Upravo Džon brani titulu na Mastersu u Majamiju, a u prošlogodišnjem finalu je uspeo da pobediti Aleksandera Zvereva. Amerikanac je do sada osvojio 14 ATP titula, a spomenuti pehar sa ovog turnira u Majamiju je ujedno i njegov najveći trofej dosadašnje karijere. Tokom tekuće sezone Izner je ostvario deset trijumfa i šest neuspeha.

ATP MAJAMI

1/8 finala
Sreda
20.05: (1,30) Federer - Medvedev (3,20)

1/4 finala
Sreda
20.30: (1,90) Bautista-Agut - Izner (1,80)

Četvrtak
02.05: (1,60) Ćorić - Ože-Aljasim (2,19)
15.00: (1,50) Šapovalov - Tijafo (2,41)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


tagovi

ATP Majamisportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara