SINSINATI MASTERS - Da Novak popuni vitrinu

Vreme čitanja: 2min | sub. 11.08.18. | 11:00

Poslednji ATP 1000 turnir čiji pehar nedostaje našem asu počinje od ponedeljka, a Srbin neće imati lak zadatak na startu

Masters u Torontu nije se ni završio, a već su određeni parovi prvog kola narednog turnira iste kategorije, Naravno, u pitanju je čuveni Sinsinati, poslednji ATP masters 1000 turnir čiji pobednički pehar se ne nalazi u prebogatoj vitrini Novaka Đokovića. Sinsinati se igra na otvorenom na tvrdoj podlozi za nagradni fond od 5.669.360 dolara.

Žreb je donekle bio blag prema Đokoviću koji je opet završio u polovini sa Rafaelom Nadalom, što u Sinsinatiju i nije neki prevelik problem, pošto Španac takođe na voli posebno ovu stanicu u kalendaru gde je uzeo titulu samo jednom.

Izabrane vesti

Novak, koji je postavljen za 10. nosioca će u prvom kolu igrati protiv domaćeg asa, Stiva Džonsona, a ukoliko pobedi ide na boljeg iz susreta između momka koji ga je ove godine izbacio sa Rolan Garosa, Italijana Marka Čekinata i Francuza Adrijana Manarina, dok je sa Nadalom duel moguć tek u četvrtfinalu.

Španac će biti slobodan u prvom kolu, a u drugom će najverovatnije dočekati Miloša Raonića koji prethodno igra sa kvalifikantom.  U istoj poziciji je i sedmostruki šampion, Rodžer Federer koji čeka boljeg iz susreta između Portugalca Žoaa Souze i Nemca Petera Gojovčika. Specijalnu pozivnicu za turnir je dobio Endi Mari koji će imati veoma težak zadatak na startu takmičenja protiv Francuza Luke Puja.

Srpski tenis će u ovom američkom gradu imati još dva predstavnika, ali je još samo Filip Krajinović obezbedio direktan plasman u glavni žreb gde ga u čeka Robin Hase koji je odlično odigrao u Torontu stigavši do četvrtfinala. Dušan Lajović će tražiti sreću kroz kvalifikacije, a prvi protivnik će mu biti Amerikanac Majkl Kruger.

Turnir, na kojem titulu brani Bugarin Grigor Dimitrov počinje u ponedeljak.

Foto: Action IMAGES


tagovi

ATP Sinsinati

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara