SINSINATI MASTERS: Kanadski derbi, balkanski boj i bitka jednoručnih bekhenda

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.08.18. | 12:51

Šestog dana turnira u Ohaju nastupaju Đoković - Dimitrov, Federer - Majer, Raonić - Šapovalov...

Očekuje nas još jedan, šesti po redu, veoma uzbudljiv dan na prestižnom "uniseks" turniru u Sinsinatiju. Ovde ćemo baciti oko na muški deo žreba gde su na redu prvi mečevi trećeg kola, to jest osmine finala, a "zvezde" su Novak Đoković i Rodžer Federer.

RASPORED ŠESTOG DANA TURNIRA U SINSINATIJU

Izabrane vesti

Takmičarski dan na centralnom terenu od 17 časova po ovdašnjem, a 11 po tamošnjem vremenu otvara kanadski derbi između jednog od najboljih tenisera u poslednjoj deceniji, Miloša Raonića i momka koji je na putu da mu pomrači slavu u domovini, Denis Šapovalov.

Naravno, ni jedan ni drugi nisu rođeni u Kanadi, Miloš je kao što se dobro zna, iz Podgorice, dok je Denis iz Tel Aviva. Slična sudbina izgradila je slične, snažne karaktere koji su ih i povukli ka sportskom uspehu. A nama se čini da će u ovom odmeravanju više uspeha imati osam godina stariji rival, jer Raonić je pokazao da je veoma blizu stare forme, a kada je tako onda pred njim može da padne svako. Zato verujemo da će izjednačiti u duelima sa supertalentovanim tinejdžerom koji je bio bolji ove godine na mastersu u Madridu. A tu je ključ podloga, pošta je u prestonci Španije šljaka, na kojoj se Raonić najslabije snalazi, a i tada je tek vraćao formu, dok brzi i tvrdi beton Sisninatija savršeno odgovara njegovim ubitačnim servama.

Nakon njih dvojice slede dva ženska duela, pa negde oko 22 časa može se očekivati da krene "balkanski boj" Novaka Đokovića sa Grigorom Dimitrovim. Očekujemo intersantan i napet susret Srbina i Bugarina, protiv koga naš as ima značajnu prednost od 7-1 u međusobnim duelima. Veliko je pitanje kako se oseća Nole i da li je rešio zdravstvene probleme koji ga muče poslednjih dana, koji su uticali na njegova izdanja u prva dva kola mastersa u Ohaju. Ipak, podrška srpskih dijaspore sa tribina, koje ima najviše u tom delu SAD, ali i problematična forma Griše stavljaju ga u poziciju favorita.

Nakon Balkanaca poslednji meč muškog žreba na Senteru igraju Rodžer Federer i Leonardo Majer, protiv kojeg Švajcarac vodi sa 2-0. Biće ovo odmeravanje jednoručnih bekhenda, tako retkih u modernom svetu tenisa. Odmeravanja koje bi trebalo da ide naruku Fedeksu koji je jednostavno bolji u svakom segmentu ovog sporta od Argentinca, a i obožava da igra u Sinsinatiju gde drži sedam rekordnih titula.. Ovo bi moglo brzo da se završi.

***kvote su podložne promenama

FOTO: Action Images


tagovi

Rodžer FedererMiloš RaonićATP Sinsinatibet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara