SINSINATI MASTERS: Nadal se sklonio i otvorio put za Novaka

Vreme čitanja: 3min | pon. 13.08.18. | 11:28

Đoković kreće ka poslednjem masters trofeju koji mu nedostaje, a nakon odustajanja Španca, sa kojim je mogao da se ukrsti već u četvrtfinalu zadatak mu je daleko lakši. Večeras prvi duel u Ohaju nakon tri godine i to protiv domaćina Stiva Džonsona

Surova severnoamerička teniska turneja na tvrdim, otvorenim stadionima i terenima nastavlja se bez odmora.

Tek što je završen masters u Torontu, na redu je masters u Sinsinatiju, poslednji koji Novak Đoković nije osvojio iz te elitne grupe turnira koji za titulu nude 1.000 ATP poena. To, relativno dobra forma, ali i povlačenje Rafaela Nadala, sa kojim  je mogao da se sastane već u četvrtfinalu daju i njemu i nama za pravo da se nadamo. Taj prokleti trofej iz Ohaja koji nikako da mu zasija u prenatrpanoj trofejnoj sali mogao bi ove godine konačno da mu se nađe u rukama.

Izabrane vesti

RASPORED 3. DANA TURNIRA U SINSINATIJU (+ 6 Č)

Novak nije učestvovao na mastersu u Sinsinatiju još od 2015. kada je peti i poslednji put poražen u tamošnjem finalu. U tri navrata u borbi za titulu zaustavio ga je Rodžer Federer, a dva puta Endi Mari. Ovaj put Škot je skoro potpuno van forme pošto se polako vraća nakon godinu dana pauze zbog operacije kuka, Nadal je, kao što napomenusmo odustao, a Fedeks je pobediv. Istina, pojavilo se tu još momaka koji prav eozbiljnu pometnju u vrhu, poput branitelja titule Grigora Dimitrova (mada veoma slabo igra u poslednje vreme), te Aleksandera Zvereva, Stefanosa Cicipasa, a možda i najopasnijeg u uslovima koje "nudi", Sinsinati, kao što su velika vlaga vazaduha, ali i podloga od koje loptice visoko odskače, Kevina Andersona.

Veliko je pitanje da li će Đoković, koji do kraja sezone ne brani niti jedan bod, a u u Sinsinatiju ima odnos pobeda i poraza 26-11 uopšte ići na trofej ili mu je cilj da se što više razigra pred poslednji grend slem, US open koji počinje 27. avgusta.  To će biti malo jasnije već nakon večerašnjeg susreta sa Stivom Džonsonom. Biće to prvi susret Srbina i Amerikanca, trenutno 33. na svetu, koji je u slaboj formi. Teško će imati šta da pokaže protiv Noleta, ali ako ga posluže servisi mogao bi da mu napravi manje probleme u meču koji zatvara dan na glavnom stadionu.

Dan na Senteru, barem što se tiče muškog dela žreba (uporedo sa igra i veliki WTA turnir) neće biti posebno interesantan, osim Noletovog duela pošto je volja žreba uvezana sa plamsanom odlučila da Sten Vavrinka i Endi Mari nastupaju na drugom po veličini stadionu, Grendstendu. Škot će ukrstiti rekete sa opasnim Lukom Pujem, trenutno  17. teniserom sveta kojeg je savladao na sva četiri odmeravanja, a to bi mogao da ponovi i večeras, istina teško. I pored toga što se Endi Mari još traži, sa velikom strašću igra svaki meč i to ga polako vraća tamo gde pripada. Teško će do pobede, ali će sigurno pokazati zube.

Vavrinka će imati još teži zadatak protiv Dijega Švarcmana. Omaleni, ali veoma snažni Argentinac drži sada 12. mesto na svetu i veliki je favorit protiv Švajcarca koji se vratio takmičenju posle dvostruke operacije kolena, ali za sada ne uspeva, za razliku od Đokovića, da postigne značajnije rezultate.

***kvote su podložne promenama

FOTO: Action Images


tagovi

ATP SinsinatiStan VavrinkaEndi Maribet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara