SINSINATI MASTERS: Nema odmora za Novaka

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.08.18. | 10:47

Srpski teniser i pored dvostrukog jučerašnjeg programa danas protiv Čilića kreće od 20 časova po još jedno finale. Federer nakon pobede nad Vavrinkom ukršta rekete sa Gofanom

Masters u Sinsinatiju je ušao u samu završnicu, iako je kiša u četvrtak napravila veliki haos u rasporedu mečeva. Najgore je u toj situaciji prošao Novak Đoković koji je dva puta tog dana izlazio veoma kasno na teren protiv Grigora Dimitrova, da bi treći set protiv Bugarina, petog igrača sveta odigrao juče u rano popodne, da bi uveče imao takođe trosetni sudar sa Milošem Raonićem. A ne zaboravimo da je u sredu imao problema sa disanjem zbog neprospavane noći...

RASPORED OSMOG DANA TURNIRA U SINSINATIJU (+6 Č)

Izabrane vesti

Prosto je neverovatno koliko Novak želi da podigne ovu, poslednju masters titulu koja mu nedostaje u njegovoj prebogatoj kolekciji. Motivacija mu je "do neba" što se dalo videti na meču sa Raonićem kada je odnekud iskopao energiju i uspeo da zaustavi jednog od najboljih servera na svetu koji je pritom imao svoje veče sa osnovne linije ispalivši 21 as od kojih su mnogi leteli preko 200 km na sat.

A danas ne pre 20 časova po srednjoevropskom vremenu sledi još jedan sudar sa odlilčnim serverom, istina ne toliko moćnim kao što je momak iz Podgorice, ali daleko boljim kada je sama igra u pitanju. U pitanju je još jedna "jugosloven", Marin Čilić koji je nedavno u Kvinsu bukvalno preoteo titulu Đokoviću.

U opštem skoru naš as imao zavidnu prednost od 14-2, ali je Hrvat te dve pobede zabeležio na poslednja dva odmeravanja. Ipak, bilo je to na travi Kvinsa i na zatvorenom tvrdom terenu na mastersu u Parizu pre dve godine kada je Nole počeo da "tankuje" nakon osvajanja Rolan Garosa.

U Sinsinatiju situacijA je posve drugačija pošto je podloga betonska, ali se igra na otvorenom. A kada su uslovi takvi Đoković lako može da dominira protiv dobrog prijatelja iz Međugorja. Jedini problem za našeg asa bi mogla da bude ispcrpljenost nakon sati i sati provedenih na terenu u protekla dva dana.

Drugi polufinalni par čine sedmostruki šampion Sinsinatija, Rodžer Federer koji je uspeo da zaustavi zahuktalog Stena Vavrinku, i David Gofan. Belgijanac je na opšte iznenađenje juče bez ikakvih problema eliminisao Kevina Andersona koji je bio jedan od najozbiljnijih kandidata za titulu te tako pokazao da je u izvrsnoj formi. Da bi potom u dva taj-brejka presudio Huanu Martinu del Potru. Naravno, ima negativan skor sa Švajcarcem od 1-6, ali je tu jedinu pobedu zabeležio je na njihovom poslednjem odmeravanju, prošle godine na završnom mastersu u Londonu. Gofan je paklen igrač koji ume da uspori igru protivnika i da ga natera na greške, a taj stil niakko ne odgovara Švajcarcu, koji je ipak veliki favorit. Mi ovde najpre verujemo da će susret biti napet.

***kvote su podložne promenama

FOTO: Action Images


tagovi

Rodžer FedererMarin ČilićDavid Gofanbet analizaATP Sinsinati

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara