Šljakanje na Ibru

Vreme čitanja: 3min | pet. 14.09.18. | 10:30

Teško oslabljena Srbija, bez izmorenog Novaka Đokovića i povređenog Filipa Krajinovića, imaće velikih problema da opstane u Svetskoj grupi. Laslo Đere i Ramkumar Ramanatan otvaraju duel Srbije i Indije u Kraljevu. Taj susret u Sportskom centru Ibar počinje danas od 14.00, a čim završe na teren izlaze Dušan Lajović i Prajneš Gunesvaran.

US open tek što se završio, i to pod velikim uticajem Srba, jer ne samo što je Novak Đoković treći put slavio u Njujorku, nego je i Saša Bajin, momak iz Aranđelovca koji je odrastao u Nemačkoj, glavni trener i ključni šraf koji je doveo Naomi Osaku do prve Grend slem titule u karijeri.

No, tu otprilike lepe vesti i prestaju pošto nam ovog produženog vikenda predstoje velike muke u okviru Dejvis kupa. Teško oslabljena Srbija, bez izmorenog Novaka Đokovića i povređenog Filipa Krajinovića, koji je pritom raskinuo saradnju sa trenerom Petrom Popovićem, imaće velikih problema da opstane u Svetskoj grupi. Za Viktorom Triockim i Jankom Tisparevićem više ne treba ni kukati...

Izabrane vesti

Selektor Nenad Zimonjić moći će da za ovaj duel koji se igra u Kraljevu računa na Dušana Lajovića, Lasla Đerea, Nikolu Milojevića, Peđu Krstina i Danila Petrovića. Pred Srbijom je isti zadatak kao i 2014. godine, isti protivnik, samo je naša Dejvis kup selekcija sada domaćin.
"Drago mi je što sam zdrav i spreman da se ponovo takmičim za Srbiju i drago mi je da smo domaćini. Možda je ovo jedan od poslednjih mečeva koje ćemo igrati kod kuće, jer je došlo do promene Dejvis kupa nakon 118 godina osnivanja ovog takmičenja. Neće više biti velike mogućnosti da se igra kod kuće, jer samo mečevi u februaru će donositi domaćinstvo ili gostovanje, opet i to ako budete u grupi tih reprezentacija koje igraju februarski meč. Velika promena sledi, samim tim meč u Kraljevu koji ćemo igrati protiv Indije je jedan od istorijskih", rekao je Lajović.

Laslo Đere i Ramkumar Ramanatan otvaraju duel Srbije i Indije u Kraljevu. Taj susret u Sportskom centru Ibar počinje danas od 14.00, a čim završe na teren izlaze Dušan Lajović i Prajneš Gunesvaran.

U subotu, u podne na programu su dublovi Nikola Milojević/Danilo PetrovićSriram Balaji/Rohan Bopana, a u nedelju preostala dva singla Lajović Ramanatan i Đere Gunesvaran.

BITKE ZA FINALE

Uporedo sa plej-ofom igraju se i mečevi polufinala Svetske grupe 107. izdanja Dejvis kupa.

U Lilu je na programu veliki derbi u kojem aktuelni šampioni Francuzi dočekuju najmoćniji tim 21. veka, Špance. Nažalost, ni jedni ni drugi ne ulaze u ovo odmeravanje  u najjačem sastavu, te Janik Noa računa na Gaskea, Pera, Benetoa i Majua, a Serđi Brugera na Karenjo Bustu, Bautista Aguta, Ramos Vinjolasa, Lopeza i Granoljersa.  Igra se u hali na tvrdoj podlozi.

Drugo polufinale se igra u Zadru gde domaća Hrvatska dočekuje SAD koji je bio bolji od našeg tima u ovogodišnjem prvom kolu Dejvis kupa. Željko Karajan će predstaviti najbolji tim pred domaćim navijačima, a njega čine Čilić, Ćorić, Škugor, Pavić i Dodig. Džim Kurijer za ovaj duel računa na Soka, Džonsona,Tijafoa, Kverija i Majka Brajana. Ovaj meč se igra na otvorenom na šljaci.

DEJVIS KUP – PLEJ OF

Argentina – Kolumbija
V. Britanija – Uzbekistan
Austrija – Australija
Švajcarska – Švedska
Srbija – Indija
Kanada – Holandija
Mađarska – Češka
Japan – BiH

Petak
11.05: (1,02) Tim - Tompson (9,90)
11.05: (1,50) Safvat - Rusuvuori (2,41)
12.30: (1,85) Mamun - Heliovara (1,85)
13.05: (1,40) De Minaur - Novak (2,70)
14.05: (1,25) Đere - Ramanatan (3,55)
15.05: (1,30) Veseli - Piros (3,20)
16.05: (1,07) Lajović - Gunesvaran (6,80)
16.05: (1,12) Švarcman - Žiraldo (5,30)
17.05: (1,65) Rosol - Valkuš (2,11)
18.05: (1,20) Pela - Elahi (4,00)

Nedelja
15.05: (1,15) Đere - Gunesvaran (4,70)

*** kvote su podložne promenama

Foto: MN Press


tagovi

sportsko klađenjeDejvis kup tim SrbijeLaslo ĐereDušan LajovićDejvis kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara