Foto: Reuters
Foto: Reuters

Srbija na Dejvis kupu u paklenoj grupi: Borba za četvrtfinale sa Španijom i Kanadom

Vreme čitanja: 1min | uto. 26.04.22. | 14:41

Crvena furija najteži rival, Južna Koreja potpuni autsajder

Današnjim žrebom za završni turnir Dejvis kupa putevi reprezentacije Srbije ukrstili su se u Grupi B sa Španijom, Kanadom i Južnom Korejom.

Glavni konkurent našim reniserima u borbi za prvo mesto u grupi biće domaćin Španija, a dueli će se igrati u Valensiji pd 14. do 18. septembra.

Izabrane vesti

Iako je rano govoriti o igračima koji će predstavljati selekcije, glavnu snagu Crvene furije će predstavljati Rafael Nadal, kojem se očekuje da na putu do uspeha pomognu sunarodnici Roberto Bautista Agut, Pablo Karenjo Busta, Karlos Alkaraz i Alehandro Davidovič Fokina.

Pored Srbije, osvajača Dejvis kupa 2010. godine, i Španije, šestostrukog šampiona, svoju priliku da ostvare uspeh tražiće i Kanađani koje će predvoditi Denis Šapovalov i Feliks Ože-Alijasim.

Kada su u pitanju preostale tri grupe, A se igra u Bolonji i činiće je Italija, Hrvatska, Argentina i Švedska, u Grupi C u Hamburgu će se takmiiti Nemačka, Francuska, Belgija i Australija, dok će se u Glazgovu u okviru Grupe D takmičiti Velika Britanija, SAD, Kazahstan i Holandija.

Borbe od četvrtfinala do finala održaće se u Malagi od 23. do 27. septembra.


tagovi

Dejvis kupDejvis kup tim Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara