Srpski Majami: Duci Lajović izbacio Nišikorija

Vreme čitanja: 1min | pet. 22.03.19. | 19:18

Veliki uspeh našeg tenisera

Ređaju se trijumfi srpskih tenisera na Floridi. Posle Miomira Kecmanovića i Filipa Krajinovića, uspešnih u prvom kolu, u drugom je bio sjajan i – Dušan Lajović. Popularni Duci plasirao se u narednu rundu Mastersa u Majamiju, jer je napravio veliko iznenađenje eliminisavši petog nosioca Keija Nišikiroja.

Lajović je posle preokreta, posle bezmalo dva sata igre, trijumfovao 2:1 u setovima (2:6, 6:2, 6:3) i tako naneo Japancu prvi poraz u međusobnim duelima, posle dva poraza, na Australijan openu 2014. i u Bazelu 2016.

Izabrane vesti

No, ovo su neka druga vremena, neke druge okolnosti. Nije ni Dušan Lajović topovsko meso, iako se činilo da će ga Nišikori počistiti posle ubedljivog prvog seta. Naš as se nije dao, uzvratio je silovito, pošto je u drugom napravio čak tri brejka i potpno poremetio protivnika. Dokrajčio ga je tako što mu je u odlučujućem, pri rezultatu 3:3, oduzeo servis i prebacio pritisak na pleća favorita. Japanac nije izdržao, slomio se i kad je imao šansu da izjednači na 5:5, pa je posle Dubaija i Indijan Velsa na trećeg turniru u 2019. prerano završio učešće.

To nikako ne umanjuje značaj pobede Dušana Lajovića, koji je u prvom kolu savladao Urugvajca Pabla Kuevasa, a u trećem će mu rival biti bolji iz duela Nik Kirijos (Australija) - Aleksandar Bublik (Kazahstan).

FOTO: Reuters


tagovi

Dušan LajovićATP masters MajamiATP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara