Srpski triling dama na "putu svile"

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.09.18. | 14:24

Olga Danilović, Ivana Jorović i Bojana Jovanovski Petrović kreću sa mečevima prvog kola u Taškentu

Čim krene jesen, a mi smo je ovog jutra osetli u punoj snazi, tako najbolji svetski teniseri pohrle ka halama širom Azije. Tako se ovog vikenda, barem što se tiče žena, održavaju dva turnira na najvećem kontinetu sveta, jedan u kineskom Vuhanu, a drugi u Taškentu koji će nam biti u fokusu narednih dana.

Jedna od glavnih stanica legendarnog "puta svile", inače ujedno i prestonica Uzbekistana ugostila je čak četiri srpske teniserke - Olgu Danilović, Ivanu Jorović,  Bojana Jovanovski Petrović i Dejanu Radovanović. Ova poslednje, 22-godišnja Zrenjaninka je izgubila u prvom kolu nakon uspešnih kvalifikacija, koje je uspešno prošla još i Jorovićeva. A odlična Čačanka u prvom kolu glavnog žreba singla ukršta rekete sa malo poznatom Ruskinjom Ekaterinom Aleksandrom, trenutno 117. igračicom na svetskoj lestvici, što je 77 pozicija bolje od srpske predstavnice.

Izabrane vesti

Bojana Jovanovski, koja je u međuvremenu "dodala" i Popović, vraća se na tur nakon skoro dve godine odsustva zbog povreda i to u Taškent gde je podigla drugu od njene dve profi titule (prva u Bakuu 2012) u karijeri i to pre pet godina. Mesto uspeha koje joj sigurno budi dobre vibracije i emocije koje bi mogle da joj daju snagu u meču protiv druge nositeljke Vere Lapko. Beloruska tinejdžerka je trenutno 64. na svetu i favorit je za pobedu, ali verujemo u jak otpor naše nekadašnje Fed kup reprezentativke.

Olga Danilović, koja je u paru sa Slovenkom Tamarom Zidanšek pobedom otvorila takmičenje u dublu, u singlu nastupa protiv Ane Kalinskaje koja je u Taškent došla na pozivnicu organizatora. Ruskinje je i dalje tinejdžerka, ali je dve godine starija od Beograđanke koja je ipak favorit za prodor u drugo kolo gde je čeka devojka koju je porazila letos u svom prvom WTA finalu, na River kupu u Moskvi. U pitanju je Anastasija Potapova koja se kroz kvalifikacije probila do glavnog žreba gde je takmičenje započela trijumfom u tri seta nad Švajcarkinjom Štefani Fegele.

Foto: Starsport, Action Images


tagovi

Bojana JovanovskiOlga DanilovićIvana Jorovićbet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara