Štutgart - Dorćol - Podgorica - Sarajevo

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.06.18. | 10:03

Na teniskom turniru u Nemačkoj danas igraju tri asa poreklom sa ovih prostora - Troicki, Raonić i Bašić

Zlatno doba srpskog tenisa je i definitivno gotovo. Novak se muči i pitanje je da li će ikada biti dobar kao pre, Ana je postala majka, Jelena se razmišlja već mesecima "da li da ide ili ostane", Ziki je već u poznim igračkim i ranim trenerskim godinama, Janko je više na rehabilitacijama nego na terenu, Viktor polako ali sigurno pada na lestvici i sada je 91. na svetu. Ali još nema predaje!

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Uto 12:30 7886 ATP Lopez F. - Troicki V. ki 1 1,35
Uto 12:30 7990 ATP Shapovalov D. - Gunneswaran P. 1s/k 1-1 1,30
Uto 13:55 7884 ATP Fritz T. - Paire B. ug više (23.5) 1,85
Uto 13:55 7888 ATP Raonic M. - Basic Mi. tb da 2,25
Ukupna kvota7,31

Izabrane vesti

I upravo momak sa Dorćola danas nastupa i to na travi Štutgarta. Njegov meč je je drugi na Mercedes terenu u Štutgartu gde je u toku ATP turnir kategorije 250 sa travnatom podlogom gde je prvi nosilac Rodžer Federer. Švajcarac je, naravno slobodan do sutra, ali ni današnji izbor mečeva u evropskoj finansijskoj presonici nije nimalo loš. Šta više.

Dakle, Troicki neće imati nimalo lak posao protiv najboljeg servera među Špancima i majstora igre za ovu podlogu, Felisijanom Lopezom. Iako naš as vodi sa 2-0 teško će do pobede protiv prošlogodišnjeg finaliste Mercedes kupa jer je trenutno u veoma slaboj formi nakon oporavka od povrede. Biće svakako interesantan meč.

Jučerašnja sigurizza, koja je trebalo da zatvori treći dan u Štutgratu, odložena je za danas. Jedan od najtalentovanijih tenisera sveta, Denis Šapovalov igra protiv malo poznatog Indijca Pradžeša Gunasvarna koji se probio do prvog kola kroz kvalifikacije, te će tu i stati. Očekujemo ubedljivu pobedu momka rođenog u Tel Avivu.

Još jedan "naš", a u stvari kanadski teniser, Miloš Raonić, koji je zbog povrede propustio Rolan Garos vraća se na veliku scenu i to protiv, takođe našeg, ali BiH igrača, Mirze Bašića. Podgoričanin je naravno favorit, mada ni momak iz Sarajeva nije "naivan". ovde gađamo taj-brejk.

Zanimljivo bi moglo da bude i na poslednjem susretu na Mercedes terenu kada rekete budu ukrstili Benoa Per i Tejlor Fric. Francuz je veliki, nikada nedokazani talenat, ali ga je nedisciplina zadržala da ne bude daleko uspešniji nego što jeste. Ipak, verujemo da može do pobede protiv 20-godišnjeg Amerikanca koji je prošle godine u Indijan Velsu dobio njihov jedini susret.

Kompletan raspored četvrtog dana Mercedes kupa pogledajte na LINKU  

Foto: Action IMAGES


tagovi

Viktor TroickiMiloš RaonićMirza Bašić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara