Novak Đoković
Novak Đoković

Sudar generacija

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.11.18. | 10:35

Novak Đoković protiv Aleksandera Zvereva u borbi za prvo mesto u grupi “Gustavo Kuerten“

Slični kvaliteti. Izvrsne atlete. Neverovatan bekhend. Međutim, problem za Aleksandra Zvereva je taj što Novak Đoković sve to radi bolje. I pride je u neverovatnoj formi. Jasno je dakle zašto je prvi reket sveta izraziti favorit u meču koji odlučuje o prvom mestu u grupi “Gustavo Kuerten“ na završnom turniru sezone u Londonu.

Međutim, nije baš da će Zverev na teren (15 sati, Sportklub 1 i RTS 1) izaći sa belom zastavom. Dobio je 21-godišnji Nemac ruskog porekla Đokovića prošle godine u Rimu. Već neko vreme važi za predvodnika novog talasa igrača koji bi mogli da u smiraj karijere nedodirljive trojke ugroze Đokovića, Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

Izabrane vesti

Samo što se čini da taj trenutak još nije došao. Bar ne kada je Đoković u pitanju. Nije da je Novak nepobediv, pokazao je to Karen Hačanov u Parizu, ali Zverev bi za pobedu morao da odigra jedan od najboljih mečeva u karijeri i pride se nada da Đoković neće biti na vrhuncu.

Ove sezone takvih mečeva nije bilo mnogo. Barem ako izuzmemo početak sezone i muke sa povredama. Od titule na Vimbldonu izgubio je samo od Stefanosa Cicipasa u Torontu i Hačanova u finalu Parizu. Dakle, 32 pobede i samo dva poraza. A to sredine maja bio je na šest pobeda i šest poraza.

U međuvremenu je preskočio više od 20 mesta na ATP listi i vratio se na teniski krov sveta, a uz Zvereva i Dominika Tima jedini je u 2018. stigao do 50 pobeda. Jubilarna mu je bila onih 6:4, 6:3 protiv Džona Iznera baš u Londonu pre dva dana. Impresionirao je tada pritiskajući Iznera na servis, čak devet brejk lopti je imao, tri materijalizovao. Na svoj servis ispustio je samo šest poena. U jednom trenutku osvojio je čak 21 poen uzastopce kada je on servirao.

Istina, Izner nije najprefinjeniji igrač na ATP turu, uglavnom se oslanja na moćan servis, ali ove brojke ipak nešto govore.

Zverev takođe raspolaže ubitačnim servisom i mnogo je elegantniji igrač od Iznera. Ove sezone osvajao je titule u Madridu, Minhenu i Vašingtonu, igrao finala u Rimu i Majamiju, na Rolan Garosu stigao do četvrtfinala što mu je najveći uspeh na grend slem turnirima, u Londonu ga je namučio Marin Čilić, ali je ipak slavio sa 7:6, 7:6.

Sigurno ipak pamti poslednji okršaj sa Đokovićem. Pre samo nekoliko nedelja dominantih 6:2, 6:1 Novaka u polufinalu mastersa u Šangaju. Da se zna ko je stariji.

DANAS U LONDONU

(1,17) Đoković – Zverev (4,40)
(1,50) Čilić – Izner (2,41)
(1,55) Nišikori – Tim (2,29)
(1,40) Federer – Anderson (2,70)

(FOTO: Reuters)


tagovi

Aleksandar ZverevNovak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara