Sudar titana - 46. čin: Novakov sedmi pokušaj skidanja prokletstva

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.08.18. | 10:39

Srbin izgubio prethodnih pet finala Mastersa u Sinsinatiju, jedinog koji mu nedostaje kako bi kompletirao Zlatni Masters

Sudar titana, 46. čin - Novak Đoković - Rodžer Federer (22.00, TV Sportklub 1).

Jedno od najvećih rivalstava u istoriji belog sporta obeležiće finalni obračun prestižnog turnira u Sinsinatiju, jedinog Mastersa koji nedostaje srpskom asu u bogatoj riznici trofeja. Podsetimo, Fedeks je bio ujedno i poslednji dželat u Ohaju našem teniseru, pošto ga je u borbi titulu 2015. godine dobio rezultatom 2:0 (7:6, 6:3). Od tog trenutka, pa u narednih godinu i po dana, Đoković i Federer ukrstili su rekete još četiri puta. Novaku su pripala tri susreta (finale US Opena 2015, finale Završnog mastersa 2016. i polufinale Australijan Opena 2016), Rodžeru jedan (Završni masters 2015).

Izabrane vesti

Pomenuti neuspeh u Sinsinatiju 2015. bio je Đokovićev peti poraz u finalima jednog od devet turnira iz Serije 1000, tako da je večerašnji dvoboj sa Federerom, uzimajući u obzir godine (31) možda i poslednja prilika da Novak kompletira Zlatni Masters.

Otežavajuća okolnost za Srbina jeste i činjenica da je na terenu proveo znatno više vremena, budući da je samo protiv Džonsona na startu igrao dva seta, mada je i taj meč igran više od dva sata. U ostalim duelima padali su Manarino, Dimitrov, Raonić i Čilić, a ne treba zaboraviti ni da je Novak zbog kišpe i odlaganja mečeva morao dva puta na teren u petak, protiv Dimitrova i Raonića.

Sa druge strane, Federer se jedino namučio sa Vavrinkom u četvrtfinalu, dok je Gojovčika i Majera obarao na kolena za nešto više od jednog časa na terenu. Pritom mu  je David Gofan u polufinalu nakon izgubljenog prvog seta u taj-brejku i nerešenog rezultata na startu drugog (1:1) predao meč.
"Sjajno je biti u finalu,naročito protiv Novaka i 'osvežiti' rivalstvo koje smo imali godinama ranije. Lepo je videti da se vratio. Osvojio je Vimbldon, sada je ponovo u finalu značajnog turnira. Biće uzbudljivo", rekao je Federer.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Ned 22:05 7786 ATP Djokovic N. - R.Federer ki 1 1,80
Ukupna kvota1,80

MASTERS SINSINATI - FINALE

Nedelja
22.00: (1,80) Đoković - Federer (1,90)

* Kvote su podložne promenama

Foto: Action Images


tagovi

Novak ĐokovićRodžer FedererATP SinsinatiSinsinatisportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara