""
""

Tako se to radi, kratko ali ubitačno! Novakova lekcija Edmundu, neka se pripremi Conga

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.09.16. | 08:12

Srbin lagano porazio Britanca u osmini finala US opena - 6:2, 6:1, 6:4

Nema boljeg! Ako je posle dva meča koja je dobio predajom protivnika na US openu neko uopšte posumnjao da Novaku Đokoviću nedostaje kontinuitet, demanti je stigao sinoć. I to sjajan- za nepuna dva sata najbolji teniser sveta je overio plasman u četvrtfinale pobedom nad Britancem Kajlom Edmundom – 6:2, 6:1, 6:4.

Izabrane vesti

Nema se o novoj pobedi Đokovića ništa novo pisati. Bio je maestralan od prvog do poslednjeg gema, nijednog trenutka nije dozvolio rivalu da mu zapreti, jedino što je u trećem prepustio nekoliko gemova Edmundu i nije zapinjao. Upisao je Novak istorijsku, 60. pobedu na grend slemu u Njujorku, kojom je postao sedmi teniser u open eri koji je stigao do ove brojke. Kako dobro igra Đoković, nema sumnje da ga čeka još mnogo pobeda na US openu u godinama koje dolaze.   

Valjda željan tenisa posle dva olako dobijena meča nije se Nole puno osvrtao na pobedu nad Edmundom. Logično, već u utorak uveče očekuje ga četvrtfinale i duel sa starim znancem Žo-Vilfredom Congom, koji neće biti ni malo lak.
„Mislim da je dobro što sam večeras igrao u noćnom terminu. Noćno oduševljenje. A nadam se i da će narednih dana uslediti novo oduševljenje, iako me čeka težak meč sa Congom, koji igra sjajan tenisu Njujorku“, poručio je Đoković.

Iako je Francuz u više navrata priznao kako ne može da izađe na kraj sa najboljim teniserom sveta i ne krije da mečeve protiv Noleta gubi još u svlačionici, oprez je neophodan i Đoković to dobro zna. Srbin vodi sa 15:6 u međusobnim okršajima, ali na ovakvim turnirima to ništa ne mora da znači.

Zato će trezveno ući u taj meč i probati da se novom pobedom približi odbrani titule na poslednjem ovosezonskom grend slemu.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Žo Vilfred CongaUS openNovak ĐokovićKajl Edmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara