Tenise, Novak je ipak majstor za tenis

Vreme čitanja: 2min | pet. 31.08.18. | 08:25

Đoković savladao Sandgrena s 3:1 u setovima i plasirao se u treće kolo US Opena

Tenis Sandgren ima zanimljivo ime s obzirom na to čime se bavi, ali će morati još mnogo da radi kako bi mogao da izađe na crtu majstoru za ovu igru Novaku Đokoviću. Srpski teniser je slavio s 3:1 (6:1, 6:3, 6:7, 6:2) i tako obezbedio prolazak u treće kolo US Opena.

Nije Novak baš blistao, ali je igrao sasvim dovoljno da ne ostavi ni tračak nade Sandgrenu. Domaći teniser nije mogao da ugrozi Đokovića, a sve što je uradio bilo je osvajanje trećeg seta u taj-brejku gde je iskoristio mali pad u igri našeg tenisera.

Izabrane vesti

Novak je delovao pomalo nervozno, nije mu odgovaralo ni to kako se publika ponaša, ali je uspeo sve da kanališe i prođe dalje.

Prva dva seta bila su pokazatelj kako Đoković može i treba da igra. Dobio je prvi set s 6:1 i očas posla već je vodio s 1:0 u setovima. Ni u drugom nije imao problema, ali u trećem jeste.

Imao je Novak čak i tu premoć, ali je dozvolio Sandgrenu da mu se izmigolji i da izvuče taj-brejk gde je Đokoviću opala koncentracija i njegov protivnik je smanjio na 1:2.

Međutim, jedan od najboljih igrača u istoriji ove igre pokazao je koliko je mentalno stabilan, nije dao da ga omete taj gubitak seta već je u četvrtom, poslednjem setu slavio s 6:2 i tako zakazao duel sa Rišarom Gaskeom u trećem kolu. Francuz je u svom meču bio bolji od Lasla Đerea s 3:0.

Sigurno da Novak ima prostora za napredak u igri, ali može da bude zadovoljan određenim razmenama i time kako je u njima stajao i udarao oštro lopticu. Ali, taj prostor za napredak može da bude prednost jer je poznato da naš teniser diže formu kako turnir odmiče.

A ovo je za njega još rana faza. On puca na prvo mesto.

Foto: Action image


tagovi

Novak ĐokovićTenis Sandgren

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara