Teniska akademija Novaka Đokovića: Puj zbrisan u tri koraka, sa Nadalom za titulu

Vreme čitanja: 2min | pet. 25.01.19. | 11:03

Srpski teniser slavio sa 6:0, 6:2 i 6:2 protiv Francuza koji nije imao šta da traži danas na Rod Lejver areni. Dominantna predstava kakva je našem asu trebala pred najveći izazov - sedmo finale Australijan opena i to protiv najvećeg rivala

Spremite se za novo istorijsko finale Australijan opena! Novak Đoković je pregazio Luku Puja i plasirao se u borbu za titulu protiv največeg rivala - Rafaela Nadala. Srpski teniser je nakon samo 83 minuta igre slavio protiv Francuza sa 6:0, 6:2, 6:2.

Izabrane vesti

Nagli pad temperature  anas u Melburnu, nakon žarnih 44 stepena celzijusa pogodovali su našem asu koji je u punoj snazi i koncentraciji izašao na megdan odličnom Francuzu. Odličnom do danas jer je doživeo pravi "melburnški masakr" na Otvorenom prvenstvu Australije. Bukvalno od samo starta Đoković je dominirao na bukvalno svakom poenu. Puj se davio, znojio, brinuo, i na kraju predao boljem, mnogo, mnogo boljem. Priče koje su se pričale pre susreta da bi mogao da ugrozi prvi reket sveta agresivnom igrom odmah su pale u vodu nakon prvog seta koji je trajao samo 22 minuta.

.@DjokerNole sending #AusOpen final vibes to the @RodLaverArena crowd pic.twitter.com/PRgnjNcezW

— #AusOpen (@AustralianOpen) January 25, 2019

"Ovo je jedan od najboljih mečeva koje sam odigrao na ovom terenu. Definitivno. Sve je funkcionisalo, Luka je imao dobar turnir do sada i želim mu sve najbolje u nastavku sezone", rekao je Novak koji je imao samo pet neiznuđenih grešaka tokom celog polufinala!, "Luka je odličan igrač, bio je i Top 10 i sada je stigao do prvog polufinala. Ali, odigrao sam savršen meč od prvog poena. To je bio jedan od onih dana kada vam sve ide od ruku. Poslednjih dana se odlično osećam na terenu i sda se to dobro i videlo"

U drugom delu meča Beograđanin je malo spustio gas, ali ne previše tako da je taj deo susreta potrajao tek nešto duže. Već tada je bilo jasno da je sve gotovo i treći set je zapravo bio tek konačna provera razlike u kvalitetu dva tenisera. Tako je i bilo. Novak jednostabmno danas nije mogao da izgubi. Odličan servis, minimalan broj grešaka, tvrd na reternu, siguran na servisu i na mreži. Ma, maestralno! Uostalom, pogledajte statističke brojke.

Ovo će biti Novakavo sedmo finale na Australijan openu, a do sada ima stopostotan uspeh te je uzeo šest titulu. Biće to meč za pamćenje, nema sumnje. Setimo se samo one šestočasovne epske borbe za titulu u Melburno od pre sedam godina, možda i najbolje u istoriji tenisa koje je ikada odigrano.

"Sigurno bih kupio ulaznicu za taj meč. Mi se dobro znamo, igrali smo tada šest sati, bilo je to neverovatno iskustvo". krattko je prokomentarisao Novak narednog protivnika u Melburnu.

FOTO: Reuters


tagovi

Luka PujAustralijan open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara