Tiketi se zaželeše tenisa

Vreme čitanja: 2min | čet. 27.12.18. | 12:37

Danas u Abu Dabiju na pozivnom egzibicionom turniru Anderson i Čung se bore za meč sa Nadalom, a pobednik odmeravanja Tima i Hačanova sutra se sastaje sa Đokovićem. Meč večeri - odmeravanje sestara Vilijams

Teniska sezona samo što nije počela zajedno sa 2019, a igrači trenutno vrše poslednje "provere" pred veliko otvaranje. Jedno od mesta na kojima se poslednje decenije okupljaju vrhunski asovi je Abu Dabi, tačnije ultramoderni "Zajed sport siti" na kojem danas počinje turnir.

U pitanju je "Mubadala world tennis championship", pozivno takmičenje koje se održava na velelepnom stadionu u okviru tamošnjeg spotskog kompleksa u kojem je nedavno odigrano FIFA Svetsko klupsko prvenstvo. Glavne zvezde turnira su Novak Đoković i Rafel Nadal koji su danas slobodni, te sutra u polufinalu čekaju protivnike.

Izabrane vesti

Prvo današnje četvrtfinale od 13 časova igraju Hjeon Čung i Kevin Anderson i s obzirom na podlogu (tvrda), uslove takmičenja, ali i kvalitete samih tenisera dvometraš iz Južne Afrike je veliki favorit, a to pokazuju i pobede u oba odmeravanja sa protivikom iz Južne Koreje. Ko izađe kao pobednik iz ovog meča ide sutra od 14 časova protiv četvorostrukog osvajača turnira u prestonici UEA, Nadala.

Đoković će protivnika dobiti nakon sudara Dominika Tima i aktuelnog šampiona Karena Hačanova koji je na programu danas od 15 časova po srednjoevropskom vremenu. Snažni Rus je favorit protiv odličnog Austrijanca, a slavio je u jedinom njoihovom dosašanjem odmeravanju, i to veoam lako na masteru u Parizu gde je u finalu bio bolji od Đokovića i ostvario najveći uspeh karijere. Polufionale sa Noletom zakazano je za petak od 16 časova po "našem" vremenu.

Za kraj - meč dana kada od 17 časova na teren u Abu Dabiju istrče sestre Vilijams. Favoritkinja je naravno Serena, ali treba uzeti u obzir da Venus igra poslednje dve sezone zaista odlično, te bi mogla ovde da napravi iznenađenje i tako potvrdi kvotu 2,41.

 Pošto je u pitanju egzibicioni, pripremni turnir mečevi, ali i setovi često umeju da se "razvuku", pa treba uzeti u obzir i taj podatak pri klađenju.

*kvote su podložne promenama

FOTO: Reuters


tagovi

Abu DabiKaren Hačanov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara