Tim odneo trofej Federeru ispred nosa

Vreme čitanja: 1min | pon. 18.03.19. | 08:17

Austrijanac osvojio prvi masters u karijeri

Prvenac! Dominik Tim je uzeo prvu masters titulu u karijeri. I to u finalu Indijan Velsa protiv Rodžera Federera. Vodila se ljuta borba u tri seta, ali je Austrijanac na kraju nadjačao Švajcarca i prigrlio najdraži trofej u dosadašnjem delu karijere – 3:6, 6:3, 7:5.

Pobeda u Indijan Velsu nije donela Timu samo titulu, nego i 1.200 bodova za ATP listu, na kojoj je od ovog ponedeljka četvrti igrač sveta. Ispod njega, na petom mestu, ostao je Federer, koji je završio turnir isto kao prošle godine – porazom u finalu.

Izabrane vesti

Švajcarac je bolje otvorio meč, napravio je odmah brejk i poveo sa 2:0. Kod rezultata 4:2, Tim je uspeo da vrati brejk, ali je odmah potom i izgubio svoj servis, pa je Federeru bio otvoren put do osvajanja prvog seta – 6:3.

U drugom delu meča, Austrijanac je kod 2:1 oduzeo servis Švajcarcu i držao tu prednost do kraja (6:3). U završnom setu igralo se tvrdo, jedina brejk šansa ukazala se Federeru kod vođstva od 4:3. Nije je iskoristio i došlo se do 5:5, kada je Tim izborio brejk priliku i odmah je iskoristio, a potom je lagano uzeo svoj gem za pobedu.

Najbolji svetski teniseri sele se u Majami, gde će 20. marta početi drugi masters.

(FOTO: Reuters)


tagovi

Dominik TimRodžer Federer

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara