Tipsa posle sedam godina u drugom kola Vimbldona

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.07.19. | 16:05

Srpski as slavio sa 3:2 protiv Japanca Nišioke i zabeležio pobedu na Vimbldonu prvi put nakon 2012.

Jedan od naših najiskusnijih i najuspešnijih tenisera, Janko Tipsarević teško izvojevanom pobedom je započeo takmičenje na ovogodišnjem izdanju Vimbldona. Beograđanin je sa 3:2 za sat i minuta igre su "Ol Ingland klubu" slavio nad Jošihitom Nišiokom rezultatom 6:4, 6:7 (2), 6:2, 5:7, 6:2.

Nije naš as odigrao najbolje što zna, mučio ga je omaleni, tek 170 centimetara visoki i tradicionalno uporni japanski protivnik skoro ceo meč. Retko kada je osim u trećem setu Tipsa bio dominantan. Janko je nešto slabiju igru u polju nadoknađivao dobrim servisima, te je do kraja meča izbrojao 17 asova, za razliku od Nišioke koji je samo četiri puta posalo neodbranjiv servis.

Izabrane vesti

Tu je i procenat iskorišćenosti brejk-lopti koji je bio očajan kod Japanca, to jest samo tri od 17, odnosno 18 odsto, a više nego duplo bolji kod našeg tenisera – šest od 13, odnosno 46 odsto. Kako bilo, Janko je pobedio i plasirao se u drugu rundu što mu nije pošlo za rukom još od 2012. U međuvremenu je četiri puta gubio već na prvom koraku, dok je prošle godine, kao i 2014. preskočio učešće.

Naredni protivnik našem nekadašnjem Dejvis kup reprezentativcu i bivšem osmom reketu sveta je prošlogodišnji finalista, Kevin Anderson koji je sušta suprotnost Nišioki. U pitanju je naravno vrhunski as, ubica iz servisa sa svojih 203 centimetara, koji će biti veliki favorit na meču koji će biti održan za dva dana. Južnoafrički kolos je u prvoj rundi sa 6:3, 6:4 i 6:2 lagano savladao nezgodnog Francusa Pjera Ig-Erbera uz 16 asova i samo jednu duplu servis grešku.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara