Tipsarević solidan, ali Anderson ide dalje

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.07.19. | 20:45

Srpski teniser poražen nakon četiri seta

Isprsio se Janko Tipsarević  u drugom kolu Vimbldona, pružio odličan otpor u prva dva seta, ali na kraju je morao da pruži ruku boljem. Kevin Anderson se tako plasirao u treću rundu, pošto je slavio rezultatom 3:1 (6:4, 6:7, 6:1, 6:4).

U prvom setu je brejk na samom početku meča koštao Janka Tipsarevića boljeg rezultata. Kevin Anderson je odmah preuzeo inicijativu, te je lako odbranio stečenu prednost i na kraju ovaj deo igre dobio rezultatom 6:4.

Izabrane vesti

Drugi set doneo nam je veliku borbu, a brejk nismo videli, pa je pobednik morao biti odlučen tajbrejkom. I tamo je bilo veoma tvrdo, nijedan teniser nije dugo uspeo da oduzme drugom servis, a kada je to učinio Janko Tipsarević, sve je bilo gotovo. On je tako dobio odlučujući gem sa 7:4, te tako poravnao rezultat u setovima.

Veliki pad u igri našeg tenisera viđen je u trećem setu. Anderson je došao do dva brejka, dok Tipsarević nije mogao da pronađe adekvatan odgovor. Na kraju, na semaforu je stajalo 6:1, a u pauzi je Janko zatražio i medicinski tajmaut, pa je bilo jasno da stvari ne idu u dobrom smeru.

Ni u četvrtom setu se nije mnogo promenilo. Južnoafrikanac je već u prvom gemu uzeo brejk i uspeo je da ga sačuva sve do samog kraja. Ovaj deo igre rešen je rezultatom 6:4.

Kevin Anderson će se u trećem kolu sastati sa Gvidom Peljom, koji je u drugom kolu trijumfovao protiv Andreasa Sepija u pet setova, 3:2 (6:4, 4:6, 4:6, 7:5, 6:1).

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara