To je pravi Đoković!

Vreme čitanja: 1min | pon. 14.05.18. | 16:58

Novak dobio prvi meč u Rimu protiv Dolgopolova - 2:0

Izgledao je Novak Đoković u Rimu poput onog starog, dobrog, pravog Novaka Đokovića. Pogotovo u prvom setu protiv Aleksandra Dolgopolova koji je pripao Đokoviću sa 6:1 u gemovima. U drugom setu je bilo 6:3 tako da je Novak prošao u sledeće, drugo kolo, sa konačnih 2:0 u setovima.

U meču u kom je vetar pravio male probleme obojici igrača Đoković je u nekim momentima podsetio na svoje dobre igre, počeo je da crta po terenu, soldino je servirao, kontrolisao je utakmicu, 

Izabrane vesti

Đoković je osam puta igrao finale u Rimu, polovinu je osvojio, dok je, poput prošle godine, preostala četiri gubio. Može se reći da se dobro oseća u Večnom gradu.

Značiće mu mnogo ova pobeda, najviše na samopouzdanju... Mnogo se mučio ove sezone.

U razmaku od 2011. do 2015. Novak je dobio svih pet međusobnih duela protiv Ukrajinca, koji je u januaru odigrao tri turnira u Australiji, da bi uoči Rima samo jednom izašao na teren, pre mesec dana u Marakešu, gde je odmah poražen od manje poznatog Andree Arnaboldija. Ima problema sa zdravljem, tačnije metabolizmom.

Tako da i to treba imati na umu...

Novak će igrati u narednom kolu sa boljim iz duela kvalifikanata Basilašvilija i Baldija. Moraće da nastavi da igra ovakvim tempom kako bi imao konačno turnir kakav priželjkuje.

Foto: Action images


tagovi

Novak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara