Olga Danilović
Olga Danilović

TOP 100 na vidiku – Olginih +75 posle Moskve, samo još dve “milenijalke” u 200

Vreme čitanja: 1min | pon. 30.07.18. | 12:47

Sada na 112. mestu WTA liste

Divni dani u životu Olge Danilović! Supertalentovana srpska teniserka se posle osvajanja pehara u Moskvi, prvog na WTA turnirima u karijeri, danas sigurno obradovala i kada je pogledala svetsku rang-listu teniserki. Na njoj, 17-godišnja teniserka na 112. mestu što je skok od 75 stepenika u odnosu na poziciju iz protekle nedelje!

I tek da još jednom komparacijom pokažemo koliki je to uspeh: ispred Olge nema nijedne teniserke njeno godište ili mlađe. U stvari, u prvih 200 na WTA listi još su samo dve devojke rođene u 21. veku. Na 129. mestu godinu dana mlađa Ukrajina Marta Kostjuk, a na 135. i Anastasija Potapova, vršnjakinja Olge Danilović i protivnica koju je savladala u finalu u Moskvi.

Izabrane vesti

Što se tiče ostalih srpskih teniserki, Aleksandra Krunić je nazadovala za tri pozicije i sada  47. na svetu, dok je Dejana Radanović je na 201. poziciji.

U prvih 10 bez promena: Simona Halep ispred Karoline Voznjacki, pa zatim Sloun Stiven, Anđelika Kerber i dalje Svitolina, Garsija, Muguruza, Kvitova, Pliškova i Julija Gerges.

(FOTO: Viktor Čerjakov)


tagovi

Olga Danilović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara