Toranj iz Tandila stoji postojano, na redu Zverev

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.03.18. | 10:00

Del Porto u četvrtfinalu Akapulka u dva seta bolji od Dominika Tima. Monfis poklekao u Sao Paulu

Iako se očekivalo da nakon paklene i teško dobijene borbe sa Davidom Ferereom, Huan Martin del Potro posustane protiv Dominika Tima u četvrtfinalu prestižnog turnira u Akapulku, iskusni Argentinac je sve iznenadio.

Poularni Toranj iz Tandila je ponovo pokazao da nova generacija tenisera nema kvalitet prethodnika i da ih jedino dobijaju kada su povređeni ili neraspoloženi. Ovaj put Delpo je bio spreman za sudar sa 25-godišnjim Austrijancem kojeg je ispratio iz meksičkog letovališta rezultatom 6:2 i 7:6 (7). I sada ga čeka još veći izazov u vidu Aleksandera Zvereva, možda i njaboljeg mladog tensiera na turu koji je noćas bio bolji od Amerikanca Rajana Herisona sa 6:4 i 6:1.

Izabrane vesti

To će  biti drugo odmeravanja dva velika asa, a prvo je prošle godine, takoše na tvrdoj podlozi, ali u zatvorenom na mastresu u Šangaju u tri seta dobio Argentinac. Verujemo da će posle večerašnjeg duela povesti sa 2:0 jer je definitivno u boljoj formi od Nemca kojem je ovo prvo polufinale u sezoni.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Pet 18:00 8232 ATP Fognini F. - Garcia Gu. ki 1 1,40
Pet 19:25 7616 ATP H.Zeballos - Dutra Silva R. h 1 (-2.5) 2,30
Sub 01:05 7623 ATP Anderson K. - Donaldson J. vg 1 2,05
Sub 05:05 7626 ATP Del Potro J. - Zverev A. hs 1 (-1.5) 3,20
Ukupna kvota21,12

Drugi polufinalni par u Meksiku čine Kevin Anderson (savladao Hjeon Čunga) i Džered Donaldson (bolji od Felisijana Lopeza). Dvometraš iz Johanesburga vodi sa 1-0 u mečevima protiv trenutno 59. igrača sveta i sva je prilika da će nakon večerašnjeg odmeravanje povećati prednost. Ako sumnjate u to, probajte sa taj-brejkom ili tri seta.

Osim turnira u Akapulku, teniseri se bore i u Sao Paolu, ali na zemljanoj podlozi, tako da nije veliko iznenađenje što je Orasio Zebaljos u tri seta bio bolji od Gaela Monfisa. Južoamerički igrači su mešteri za šljaku, te će to svoje majstorstvo u četvrtfinalu večeras odmeriti Urugvajac sa lokalnim momkom, Rođeriom Dulta Silvom koji je bio bolji od Argentinca Nikolasa Kikera. Brazilski teniser želi prvi pobedu u trećem oderavanju sa Zebaljosom, ali ne verujemo da će doći do iste. Naravno, očekuejmo barem jak otpor.

Drugi četvrfinalni par koji izdvajamo je jedini "čisto evropski", a to je sudar Španca Giljerma Garsije Lopeza i Italijana Fabija Fonjinija koji vodi sa 4-3 u međusobnim duelima. Očekujemo novi trijumf Fonjinija, ali uz mnogo muke kao što je i bila većina njihovih mečeva.

foto: Shutterstock


tagovi

Huan Martin Del PotroDominik Timsportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara