TORONTO MASTERS: Kidanje za polufinale

Vreme čitanja: 3min | pet. 10.08.18. | 11:35

Sedmog dana prestižnog kanadskog teniskog turnira u četvrtfinalu se bore Dimitrov - Anderson, Cicipas - Zverev, Hačanov - Hase i Nadal - Čilić

Nakon ispadanja Novaka Đokovića već u osmini finala singla na mastersu u Torontu, situacija u žrebu je nešto komplikovanija, jer sada su kao jedini favoriti za osvajanje titule ostali samo Rafael Nadal i Aleksander Zverev. S obzirom da Španac nije u savršenoj formi, pošto se kao i Nole i Rodžer Federer, koji je pritom preskočio Rodžers kup, priprema pre svega za poslednjih grend slem sezone, US Open, veliko je pitanje "ko će koga".

RASPORED 7. DANA TURNIRA U TORONTU

Izabrane vesti

Ali, za titulu još ima vremena, te je red da se fokusiramo na današnje kladilačke izazove iz Toronta koji počinju od 18.30 časova po srednjoevropskom vremenu. A pred nama su četvrtfinalni okršaji počev od duela Grigora Dimitrova i Kevina Andersona. Noletov dubl partner i finalista Vimbldona je, čini nam se i najveći favorit za tu već pominjanu titulu.

U punoj je formi, ne plaši se više nikoga, a pogotovu ne Bugarina koji u poslendje vreme igra slabo, mada deluje da se polako vraća u formu sa kraja prošle sezone. Treba biti oprezan pošto je Dimitrov slavio na šest od sedam njihovih odmeravanja, ali uslovi igre, pre svih izuzetno tvrda i brza podloga daleko više odgovartaju 203 cm visokom razbijaču iz Johanesburga. Za one opreznije tu je u TS TR , to  jest igra da će biti tri seta što MOZZART plaća kvotom 2,10.

Nakon njih sledi derbi mladih lavova, između Stefanosa Cicipasa, koji je savladao Đokovića, i aktuelnog šampiona Rodžers kupa, Aleksandera Zvereva. Nemac ruskog porekla slavio je u jedinom njihovom dosadašnjem odmeravanju na ATP turu i to nedavno u Vašingtonu na otvorenom na tvrdoj podlozi, dakle u veoma sličnim uslovima. Ako želite da rizikujete na Grka podržavamo, ali skrećemo pažnju na važan detalj - neafirmisani, ali i afirmisani igrači kada pobede nekog iz velike trojke (Nole, Rafa Rodžer) gotovo obavezno gube već u narednoj rundi, a naročito kada igraju dan za danom. Emocije, mentalna i fizička iscrpljenost, kao i verovatno neprospavana noć od uzbuđenja učine svoje. Videćemo kako će se Cicipas nositi sa time iako mu uslovi u Kanadi savršeno odgovaraju. Ovo bi čak mogla biti brza pobeda Zvereva.

Potom iskusni Robin Hase ima još jednu priliku da malo "poduči" još jednog mladog kolegu, nakon što je sinoć pokazao domaćinu turnira, Denisu Šapovalovu gde mu je mesto. Snažni Holanđanin ovaj put je naš favorit za pobedu nad Rusom Karenom Hačanovim, iako MOZZARTOVI bukmejkeri kažu drugačije "procenivši mu glavu" na kvotu 2,41.

Za kraj programa na Centralnom terenu teniskog kompleksa u Torontu igraju Rafael Nadal i Marin Čilić. To je dakle četvrtfinalni okršaj koji donosi najviše kvaliteta (ali i trofeja). Hrvat je uvek opasan, ali je Rafu pobedio samo jednom na šest odmeravanja, ne računajuči ovogodišnje sa Australijan opena koji je Španac predao zog povrede. Pored pobede Nadala očekujemo da meč potraje malo duže i da uđe u treći set, a i lako bi moglo da dođe i do taj-brejka što se i dogodilo na poslednja dva njihova susreta.

***kvote su podložne promenama

FOTO: Action Images


tagovi

Rafael NadalKevin AndersonMarin ČilićATP Torontobet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara