Tradicija je tradicija: Zbog komunalnog zakona prekinuto polufinale između Novaka i Nadala!

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.07.18. | 00:00

Klasik na Vimbldonu zaustavljen zbog prekračenja vremena pri vođstvu Srbina od 2:1 u setovima. Nastavak u subotu od 14 časova. Nakon njih dvojice na centralni teren istrčavaju Serena i Kerberova u finalu ženskog singla

Polufinalni meč na Vimbldonu između Rafela Nadala i Novaka Đokovića prekinut je pri vođstvu našeg asa od 2:1, po setovima 6:4, 3:6 i 7:6 (9)  zbog komunalnih zakona u Engleskoj koji ne dozvoljavaju sportske manifestacije nakon 23 časa po lokalnom vremenu. Englezi kao Englezi, ispoštovali su svoju tradiciju i tako maltene primorali dva asa da veliki boj nastave danas, u subotu pre ženskog finala, od 14 časova po srednjoevropskom vremenu.

Nakon onog mamutskog polufinala od preko šest i po sati koje je pripalo Kevinu Andersonu protiv Džona Iznera, ovo je bilo daleko kvalitetnije, ali za sada bez pobednika. Predugo su Srbin i Španac čekali da počne njihov susret i ovo je bilo i očekivano.

Izabrane vesti

Početak meča je pripao našem asu koji je pritiskao Nadala sve dok ga nije slomio u sedmom gemu što je bilo sasvim dovoljno za vođstvo u setovima. U drugom delu obračuna, barem na startu nastavio je pritisak Đoković, ali je malo i on počeo da greši. Pre svega nije koristio ukazane brejk prilike za razliku od protivnika. Nadal je to znalački iskoristio za izjednačenje, mada ne u potpunosti zasluženo, ako se uopšte tako nešto može reći.

U trećem setu je viđena velika taktička borba u ojoj su obojica ljubomorno čuvali svoje servis gemove. Znali su da je u pitanju veoma važan set pošto prednost od 2.1 znači i pola pobede. Kao što se i očekivalo obojica su u taj-brejku dali i poslednje atome snage i koncentracije ne bi li u krevet otišli sa prednošću u setovima. Ređali su se divni poeni, a iz te titanske borbe bolje je prošao Beograđanin.

 

Odmah nakon njih dvojice igraće se žensko finale u kojem se sastaju Angelika Kerber i Serena Vilijams.

Nastaviće se... U subotu

Foto: Action IMAGES


tagovi

Rafael Nadal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara