Troicki nije mogao više od seta protiv Cicipasa, brz kraj za Krunićevu u dublu

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.01.19. | 09:26

Srbija ostala i bez petog predstavnika na Australijan openu

I poslednji srpski predstavnik u donjem delu muškog žreba na Australijan openu je završio učešće. Posle Dušana Lajovića, Miomira Kecmanovića i Janka Tpsarevića i Viktor Troicki je doživeo poraz, ali je barem odigrao rundu više od svojih sunarodnika. 

As s Dorćola, koji se bukvalno tek vratio na teren nakon tri meseca pauze zbog povrede, nije se lako dao u drugom krugu prvog grend slema sezone, uzeo je i set protiv favorizovanog Stefanosa Cicipasa, mogao je i još jedan pošto je bio blizu osvajanja četvrtoga, ali više nije mogao. Atinski supertalenat je sa 3:1 bio bolji od beogradskog veterana rezultatom 6:3, 2:6, 6:2 i 7:5. Susret je trajao dva sata i 40 minuta, a ključ neuspeha Troickog je bio mali procenat, samo 23 % poena osvojenih na servis protivnika. Takođe, imao je i očiglednih problema sa brzinom svog servisa pošto je najbrži dostigao tek 198 km/č (prosek 180), što mu ne bi dozvolilo da se suprotstavi ni daleko slabijim protivnicima od ovog. Bilo kako bilo, Troicki bi mogao da bude zadovoljan postignutim u Melburnu gde se kroz kvalifikacije probio do drugogh kola glavnog žreba odigravši pet kompetitivnih mečeva.

Izabrane vesti

Naša jedina predstavnica na "lepšoj" strani Australijan opena, Aleksandra Krunić odmah na startu je završila učešće u ženskom dublu sa Kineskinjkom Sajsaj Ženg pošto su lako izgubiile od domaće kombinacije Adamčak i Mur sa 1:6 i 4:6. Njabolja srpska teniserka nastavlja borbe u singlu i to večeras protiv Kineskinje Ćijang Vang.

FOTO: Reuters


tagovi

Viktor TroickiStefanos CicipasAleksandra KrunićAustralian Open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara