Tuga, čemer - jad! I Kližan tukao Đokovića

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.04.18. | 14:40

Naš teniser završio učešće na turniru u Barseloni - 1:2

Povratak na teniski vrh - ako i bude bio moguć - biće posut trnjem! Nekada najbolji igrač sveta Novak Đoković oprostio se od turnira u Barseloni, pošto je u drugom kolu izgubio od Slovaka Martina Kližana - 1:2 (2:6, 6:1, 3:6).

Nole, sa novim stručnim štabom, igrao je samo 27 minuta. Toliko mu je bilo potrebno da dobije drugi set. Ostalo je bilo tuga, čemar, jad... Još jednom se videlo da Đoković nije ni senka igrača koji je nekada žaio i palio tenisom... Daleko je vrh. Mnogo daleko.

Izabrane vesti

Kao da je zakasnio na meč sa Kližanom u Barseloni. Tako je delovao Novak Đoković u prvom setu. Dekoncentrisan, van ritma i balansa, raspoložen da rivala koji je sve pogađao časti neiznuđenim greškama. Da ne bismo nabrajali očajne statističke paramtre dovoljno je samo reći: Novak je otvorio meč servis greškom, a tokom prvog seta imao je samo jedan direktan poen.

Malo, premalo... Kližan je poput najboljih tenisera sveta pipao sve Đokovićeve slabosti i vrlo brzo sa dva brejka rešio prvi set. Sve što je Đoković uspeo da uradi jesu dva gema. Slaba je to vajda bila...

Ali ako ništa drugo naš najbolji teniser je spoznao da na terenu Rafeal Nadal mora da iznese ponos. Dobrano je kaljao šampionski obraz, pa je u drugom setu ličio na razjarenog bika. Akumulirani gnev bio je najjači adut srpskog tenisera. Pogađao je sve, trčao kao u najslavnijim danima karijere.

Posle 1:1, Đoković je stigao do brejka i potom rutinski odradio posao. Razgoropadio se, ubitačnim forhendom je šetao Kližana sa jednog na drugi kraj terena. Bilo mu je potrebno samo 27 minuta da uzvrati udarac i odvede meč u treći set.

Pravi psihološki rat viđen je u trećem setu. Kao da je novi meč u pitanju. Nije bilo dominacije jednog od dva tenisera. Ljubomorno su Kližan i Đoković čuveli servise. Slovak je stalno bio u vođstvo Đoković je odolevao. Sve do osmog gema, kada je naš teniser napravio nekoliko neshvatljivih grešaka i potpisao poraz...Kližan je zatim iskoristio drugu meč loptu i došao do zaslužene pobede.

Foto: Action Images


tagovi

Novak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara