Turnir iz snova Dušana silnog: Prvo finale u karijeri, pa odmah masters

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.04.19. | 16:09

Lajović tek treći srpski teniser koji će se boriti za masters trofej

Istorijske knjige kažu: Dušan Lajović je najlošije rangirani finalista mastersa u Monte Karlu u poslednjih 18 godina! U prevodu, ogroman uspeh napravio je srpski teniser pobedom nad Danilom Medvedevim, najveći u karijeri, pa će se u nedelju boriti za trofej. Ne samo najveći, nego i prvi u profi karijeri.

Ako se zanemare fjučersi i čelindžeri, već se u obzir uzmu turniri najmanje iz kategorije 250, Dušan Lajović nikada do sada nije igrao u finalu. Nije se borio za trofej snage 250 bodova, pa ni 500 bodova, ali zato hoće za – hiljadarku! Samo je još finale grend slema jače od rezultata koji je srpski as ostvario u Kneževini Monako.

Izabrane vesti

Sve do pre dve sezone gotovo da se nije moglo do masters pehara pored kvarteta Đoković, Nadal, Federer, Marej. U poslednje dve godine taj krug osvajača se proširio, pa su trofeje osvajali i Dimitrov, Tim, Sok, Zverev, Hačanov, Izner... Pre dve godine šansu je imao i Filip Krajinović, ali je u finalu mastersa u Parizu izgubio od Džeka Soka. Sada priliku da se nađe u tom društvu, malom, ali izabranom, ima i Dušan Lajović.

Osim Novaka Đokovića nijedan drugi srpski teniser nije osvajao turnir iz kategorije 1.000. Dušan Lajović će treći naš igrač koji se domogao finala. I to na kakav način! Bez izgubljenog seta od prvog kola! A, malo je nedostajalo da protiv Davida Gofana ni ne izađe na teren.
Ljudi neće verovati da sam igrao do srede pod jakim antibioticima. Rovit sam ušao u turnir. Trenirao sam sa Nadalom i to mi je pomoglo da se dobro pripremim za nastup“, pričao je Lajović posle plasmana u polufinale.

Prolaz u finale doneo je Dušanu najbolji rejting u karijeri. Ako izgubi taj poslednji meč, srpski teniser će od ponedeljka biti 24. igrač planete. Ukoliko osvoji trofej, plasiraće se u prvih 20 na svetu!

Još jedan, nimalo zanemarljiv detalj. Lajović je plasmanom u finale zaradio i 485.000 evra. Trijumf bi mu doneo malo manje od 1.000.000 evra. Ima se zašta i boriti...
Nadam se samo da neće biti ponovo vetra u nedelju. Teško je igrati po ovakvim uslovima“, kratko je rekao Dušan na terenu posle pobede nad Medvedevim.

S obzirom na to da vetar duva tokom cele nedelje u Monte Karlu, možda je bolje da ga – bude. Na krilima vetra Dušan Lajović je odleteo najdalje u karijeri.

(FOTO: Reuters)


tagovi

Dušan Lajović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara