Rodžer Federer
Rodžer Federer

U dubokoj senci SP: Federer i Lajović otvaraju Vimbldon od 14 č

Vreme čitanja: 3min | pon. 02.07.18. | 09:52

Od danas pa u naredne dve sedmice održava se najveći teniski turnir na svetu na kojem titulu u singlu brane moćni Švajcarac i Špankinja Garbinje Muguruza.

Dok Svetsko prvenstvu u fudbalu "vuče" većinu pažnje sportskih i kladilačkih poklonika, nešto veliko se valja u pozadini. U pitanju je najprestižniji teniski turnir na svetu koji počinje danas - Vimbldon. 

Da li se sećate ko su prošle godine bili prvi nosioci na londonskom grendl slemu? Angelika Kerber i Endi Mari...

Izabrane vesti

Nemica je sada na 11. poziciji na svetu, a MOZZART kvota da će podići prestižni pehar je 12,0, dok je Škot 149, a koeficijent na njega, pre nego što se povukao sa ovog Vimbldona -15,0! Situacija se praktično potpuno promenila u ovih 365 dana. Pored toga, drugi nosilac kod seniora je bio Novak Đoković, istina, već se tada znalo da će teško on i Endi napraviti veliki rezultat zato što su problemi sa povredama bili jasni. Škot je kasnije operisao kuk, a vratio se  ATP tur tek pre koju sedmicu, dok je Srbin hirurški konačno sredio lakat i ovog proleća se polako penej na pozicije gde mu je i prirodni habitat. Za to vreme nastavila se više-manje dominacija dva stara lava, Rodžera Federera i Rafaela Nadala, uz povremene bleske pre svih Huana Martina del Potra i Aleksandera Zvereva.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Pon 14:05 7680 GSM R.Federer - D.Lajovic vg prvi 2,00
Pon 16:05 7744 GSW Wozniacki C. - Lepchenko V. h1s 1 (-3.5) 1,90
Ukupna kvota3,80

I upravo ta četiri tenisera biće verovatno ključni u ovom, 132. izdanju najprestižnijeg teniskog turnira na svetu. Uz Marina Čilića, eventualno Đokovića i Dominika Tima. Ali, situacija nije tako stabilna kao proteklih praktično 10-ak godina. Niko tu ne polaže čisto pravo na tron, pa čak ni osmostruki i aktuelni vladar, Fedeks koji jeste glavni, ali nije i apsolutni favorit. A to onda predstavlja problem za one koji vole da se opklade na šampiona, naročito kada je kvota 3,00. Da je sve moguće, uči nas "priča" sa početka ovog teksta. Zato je dobro baciti pogled na ostale takmace i odrediti po osećeaju svog favorita za osvajanje trona.

Travnata podloga je poznata po tome što na njoj dominiraju snažni teniseri s gromovitim servisima. Poeni su kratki i obično se rešavaju posle nekoliko udaraca, pošto loptica nisko i brzo odskače. Još kada pri kraju turnira uništenu travu zameni pesak, stvar se dodatno komplikuje.

Garbinje Muguruza
Caption

Kod žena, je situacija, naravno još komplikovanija, ali se ponovo izdvaja aktuelna šampionka Garbinje Muguruza. Ona jednostavno ima odličnu igru za travnatu podlogu, što je u Vimbldonu krucijalno, pored iskustva igranja na istoj. Zato je ovde izlišno tražiti favorite među najmlađima, te izdvajamo još dve Čehinje, Karolinu Pliškovu i Petru Kvitovu, dok će Marija Šarapova, pa i Venus Vilijams tražiti šansu iz drugog plana. Mlađa sestra Vilijams da je iole u formi mogla bi svašta da napravi, ali se ona još nije povratila od prošlogodišnjeg porođaja.

1. DAN

Kako tradicija nalaže novo izdanje Vimbldona danas od 14 časova na Centralnom terenu svečano otvara prošlogodišnji šampion u muškoj konkurenciji. To je Rodžer Federer koji prvo kolo najvećeg turnira igra protiv Dušama Lajovića. Zanimljivo je da su njih dvojica odigrala samo jedan meč do sada, i to prošle godine u drugom kolu Vimbldona kada je Duci pripretio samo u prvom setu, ali ništa više od toga. I ovaj put očekujemo jak optor, makar na početku susreta našeg asa, a u nastavku dominaciju Švajcarca.

Nakon njih dvojice na glavni teren Ol ingland kluba u Londonu istrčavaju Karolina Voznijacki i Varvara Lepčenko sa kojom se plavokosa Dankinja sastajala već osam puta i izgubila samo jednom. Jasno je na koga ovde treba igrati. 

Raspored ostalih mečeva 1. dana 132. izdanja Vimbldona potražite na LINKU

**kvote su podložne promenama

Foto: Action Images


tagovi

Rodžer FedererKarolina VoznijackiVimbldonbet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara