Umalo iznenađenje u finalu dubla: Čilić i Dodig pali tek u super taj-brejku

Vreme čitanja: 1min | pet. 30.07.21. | 14:10

Najbolji dubl na planeti Mektić-Pavić na kraju ipak opravdao ulogu favorita i domogao se zlatne medalje - 6:4, 3:6, 10:6

Umalo smo bili svedoci iznenađenja u finalu dubla na Olimpijskim igrama u Tokiju. Ivan Dodig i Marin Čilić u borbi za zlato ozbiljno su namučili Nikolu Mektića i Matea Pavića. Ipak, na kraju je najbolji par na planeti opravdao ulogu favorita i u taj-brejku stigao do najsjajnijeg odličja - 6:4, 3:6, 10:6.

Ipak, hrvatska javnost je danas apsolutno ponosna zbog finala, pošto je ovo prvi put posle 113 godina da dve najvažnije medalje u parovima osvajaju igrači iz istih zemalja. Mektić i Pavić su nastavili fantastičan trofejni niz u ovoj godini. Pre zlata u Tokiju bili su najbolji u Antaliji, Roterdamu, Majamiju, Monte Karlu, Madridu, Rimu, Istburnu i Vimbldonu.

Izabrane vesti

Sa druge strane, Dodig važi za odličnog dubl igrača, a sjajno se na turniru snašao i Čilić. Bili su izuzetni u drugom setu, dok su u super taj-brejku od 0:6 stigli do 6:8, ali nisu imali snage za potpuni preokret. U svakom slučaju imaju mnogo razloga za zadovoljstvo ostvarenim rezultatom.

Meketić i Pavić su razliku u prvom setu napravili već u prvom gemu, kada su kaznili nesigurnost u servisu Marina Čilića, došli do brejka, a potom ljubomorno čuvali prednost do kraja. U drugom setu su Dodig i Čilić mnogo bolje servirali, u šestom gemu su napravili brejk, a potom i stigli do izjednačenja.

Ipak, zaostatak u super taj-brejku je bio preveliki, ikao je u jednom trenutku izgledalo da bi moglo da se dogodi pravo čudo.


tagovi

Ivan DodigMarin Čilićtokio 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara