US OPEN - četvrti dan: Večernji Tenis za Noleta

Vreme čitanja: 3min | čet. 30.08.18. | 14:35

Naš najbolji igrač u drugom kolu, ne pre 01.00 protiv snažnog Sandgrena, a Federer u paklu popodnevne smene sa Pareom. Na terenima i Kvitova, Kerber, Voznijacki, Šarapova, Aleks Zverev, Čilić, ali i Krunićeva i Đere. Nina Stojanović i Lajović kreću sa borbama u dublu

Paklene vrućine koje su bukvalno spržile Njujork proteklih dana i pritom napravile velike probleme organizatorima, ali i učesnicima i posetiocima US Opena nikako da utihnu, iako ima najava da će doći oblaci. Što posle donosi novu muku...

RASPORED MEČEVA ČETVRTOG DANA (+6 Č)

Izabrane vesti

Vremenske prilike, ukoliko se ne promene značajno će početi da utiču na rezultate, iako se još nije dogodio neki veliki šok. Jednostavmo, najveći asovi su ujedno i najveće atlete te nekako uspevaju da preguraju ovaj "teror sunca".

ATP ŽREB

Tako je bilo i u prvom meču Novaka Đokovića, koji je na kraju nekako pregurao muku i savladao u četiri seta Martona Fučoviča koji je jednostavno izgubio snagu.

Na svu sreću, Đoković danas neće morati da izlazi u popodnednom terminu na najveći teniski stadion na svetu, Artur Eš koji je ovaj put rezervisan za Rodžera Federera. Švajcarski maestro bi trebalo da ima lagan posao kada oko 14 časova po lokalnom, a 22 po srednjoevropskom vremenu ukrsti po sedmi put rekete sa Benoa Perom koji ga nikada nije pobedio. Francuz je neizmerno talenovan, ali isto tako i nedisciplinovan, a to znači da neće moći dugo da izdrži "pod upeklom zvezdom" te predviđamo da će najduži biti prvi set.

Novak bi svoj susret drugog kola trebalo da počne u 19 časova po lokalnom, to jest u jedan sat posle ponoći po "našem" vremenu, a protivnik mu je Tenis Sandgren koji je u prvom kolu u tri seta bio bolji od povratnika na ATP tur, Viktora Troickog. Amerikanac igra sezonu života koja je počela vrhunskim nastupima na Australijan openu gde je stigao do četvrtfinala, a nedavno je, na Vimbldonu imao prilike da prvi put stane naspram Srbina. Nole je, na putu ka 13. grend slem tituli bio neumoljiv, a očekujemo da će tako biti i ove njujorške večeri.

Pored Đokovića, četvrtog dana US Opena na terenima u Njujorku će se naći još četiri predstavnika srpskog tenisa. Laslo Đere će imati težak zadatak protiv Rišara Gaskea, jer nema sumnje da je iskusni, 32-godišnjak favorit. Treba imati na umu da Gaske već duže vreme ne igra ni približno nekadašnjem nivou, tako da se može reći da nakon prve, naš Senćanin može i do druge grend slem pobede u karijeri. Ako ništa, očekujemo bar da otkine jedan set 25. teniseru sveta.

Aleksandra Krunić nastavlja da se bori na njenom omiljenom grend slemu, a protivnica će joj biti 57. reket sveta, Kirsten Flipkens protiv koje vodi sa 1-0 u međusobnim okršajima pošto ju je ove godine savladala na travi Eshartongenboša sa 2:1. Kao i tada i ovaj put verujemo u trijumf naše Moskovljanke, ali ne bez velike borbe. 

Juče su počele i borbe u dublovima, a već danas na terene u Velikoj jabuci izlaze Nina Stojanović i Dušan Lajović. Naša Fed kup reprezentativka u paru sa Mađaricom Fani Štolar igra protiv veoma moćne američko-slovenačke kombinacije, King/Srebotnik koje su postavljene za 11. nositeljke.

Momak iz Stare Pazove zajedno sa možda i najtalentovanijim igračem sveta, Grkom Stefanosom Cicipasom igra prvo kolo muških dublova protiv Britanca Kamerona Norija i Argentinca Dijega Švarcmana i deluje kao da bi srpsko-grčka kombinacija mogla da prođe dalje.

Sa ženske strane žreba danas je na redu takođe pregršt zanimljivih susreta, a mi izdvajamo dva. Prvi je sigurizza, a to je duel Petre Kvitove i Jafan Vang, malo poznate Kineskinje, trenutno 90. na svetu. Tu bi snažna Čehinja posao mogla da završio "očas posla".

Marija Šarapova, koja nikako ne uspeva da nađe pravu formu nakon jednogodšnje suspenzije zbog dopinga, mogla bi da ima ozbiljne probleme na duelu sa Soranom Kirsteom. Iskusna Rumunka nikada niie dostigla nivo koji se od nje očekivao, ali ume s vremena na vreme da pruži lepu partiju protiv velikih igračica. Istina, Lepa Maša možda to više nije, tako da ne bi bilo čudo i da se s ovim mečom oprosti od Njujorka za ovu sezonu.

WTA ŽREB

***kvote su podložne promenama

Foto: Action IMAGES


tagovi

Marija ŠarapovaRodžer FedererUS openbet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara