Vasek Pospišil (©Reuters)
Vasek Pospišil (©Reuters)

US Open: Novo čudo Pospišila, Tim izbacio Čilića

Vreme čitanja: 1min | ned. 06.09.20. | 08:30

Kanađanin pobedio Bautistu Aguta

Veliki prijatelj i najbolji saradnik Novaka Đokovića u pravljenju nove unije tenisera, Vasek Pospišil, kao da je u tom potezu pronašao neku novu snagu.

Kanađanin na US openu igra bolje nego ikad i sinoć je napravio još jedno veliko iznenađenje. Nakon što je u prethodnoj rundi izbacio Miloša Raonića, otišao je Vasek Pospišil i korak dalje, pošto je sinoć eliminisao Roberta Bautista Aguta sa 3:2 u setovima: 7:5, 2:6, 4:6, 6:3, 6:2.

Izabrane vesti

Došao je Kanađanin na turnir kao 93. igrač planete, a sada ga čeka veliki skok. U borbi za četvrtfinale Pospišil će igrati protiv Aleksa de Minaura, koji je takođe igrato pet setova i uspeo da eliminiše Karena Hačanova – 6:4, 0:6, 4:6, 6:3, 6:1.

Italijan Mateo Beretini je sa 3:0 eliminisao Kaspera Ruda, a istim rezultatom su proboj u osminu finala ostvarili Fransis Tijafo protiv Martona Fučoviča i Feliks Ožije Aljasim protiv Korentina Mutea.

Na kraju dana igrao se najzanimljiviji meč, u kojem je Dominik Tim sa 3:1 pobedio Marina Čilića. Austrijanac je dopustio Hrvatu da uzme set kod rezultata 2:0, ali utisak je da Timova pobeda ni u jednom momentu nije bila upitna.

Kod teniserki, favoritkinje su uglavnom uspešno odradile posao. Serena Vilijams je pobedila Sloun Stivens sa 2:1, Viktorija Azarenka je eliminisala Idu Svjatek sa 2:0, sigurna je bila Sofija Kenin, koja je takođe upisala pobedu od 2:0, dok je Medison Kiz morala da preda meč Aliz Korne.


tagovi

US openvasek pospišilDominik TimFeliks Ože Alijasim

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara