US OPEN: Ponoćna sparina i Japanac na Novakovom putu do finala

Vreme čitanja: 2min | pet. 07.09.18. | 15:43

Đoković večeras sa Nišikorijem u polufinalu Grend Slema u Njujorku

Jednom je slučajnost, dvaput podudarnost, a šta tek reći za 11. vezano polufinale US Opena u kome Novak Đoković večeras oko ponoći igra sa Keijem Nišikorijem. Japanac je pre četiri godine pobedio Srbina u polufinalu, ali je posle toga izgubio 13 puta za trenutni skor 14-2 u pobedama. 

Đoković je uspeo da savlada Džona Milmana bez izgubljenog seta, pa je tako srušio snove Australijanca da posle jednog velikana (Rodžera Federera) može da savlada i drugog, kako bi izborio svoje prvo Grend slam polufinale u karijeri. Iako je pobedio Milmana bez izgubljenog seta, svi oni koji su pratili ovaj meč znaju da ovo nije bio lagan prolaz za Novaka. Nole ni u jednom trenutnku nije bio u rezultatskom minusu, ali je za svaki poen morao da se namuči. Srpski teniser se posle velike borbe u četvrtfinalu požalio na visoku temperaturu i veliku vlažnost vazduha, a slični uslovi očekuju se i u petak.

Izabrane vesti

Nišikori je prethodno savladao Hrvata Marina Čilića sa 2:6, 6:4, 7:6 (7:5), 4:6, 6:4 i tako mu se revanširao za poraz u finalu US Opena iz 2014. godine. Naravno da važnost meča nije ista, ali Japanac svakako može da bude zadovoljan onim što je posle dugo vremena pokazao na ovom turniru. Kei je konstantno vršio pritisak na servis Čilića, što mu je pred kraj drugog seta donelo dva brejka vredna izjednačenja. Treći set bio je dosta ujednačen, po jedan brejk na obe strane, da bi u taj-brejku mnogo više strpljenja imao Japanac, koji je uspeo da 13. igru okrenuo u svoju korist. Čilić je uspeo da se vrati u meč nakon četvrtog seta, ali ponestalo mu je snage u završnici petog seta, u kojoj je Nišikori stigao do zaslužene pobede.

U prvom polufinalu sastaju se Argentinac Huan Martin del Potro i branilac titule, Španac Rafael Nadal. Rafa vodi sa 11-5 protiv Del Potra u međusobnim duelima.

US Open se igra za nagradni fond od 25.282.400 dolara.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sub 00:05 8383 GSM Djokovic N. - K.Nishikori ki 1 1,20
Ukupna kvota1,20

US OPEN - POLUFINALE

Petak
22.05: (1,60) Nadal - Del Potro (2,19)

Subota
00.05: (1,20) Đoković - Nišikori (4,00)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Action Images


tagovi

sportsko klađenjeNovak ĐokovićKei NišikoriUS open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara