Sloun Stivens
Sloun Stivens

US open: Poznati prvi četvrtfinalisti

Vreme čitanja: 2min | pon. 03.09.18. | 09:33

Plasman među osam najbojih na njujorškom grend slemu obezbedili Nadal, Serena, Sloun Stivens, Del Potro, Tim, Pliškova, Izner i Sevastova

Sedmi dan US opena, to jest sedma noć kada se gleda iz ovdašnje perspektive, odredila je prvu polovinu četvrtfinalista u pojedinačnoj konkurenciji, dok će se ostatak izboriti za tu čast večeras.

U ženskom delu žreba viđeni su zasita interesantni mečevi, a svakako onaj koji je privukao najviše pažnje je bio između Serene Vilijams i Kaja Kanepi. Amerikanka je uspela da spreći preokret snažne Estonke rezultatom 6;0, 4:6 i 6:3. Njena protivnica u četvrtfinalu će biti Čehinja Karolina Pliškova koja je bila sigurna protiv Australijanke Ešli Barti sa dva puta po 6:4.

Izabrane vesti

KOMPLETNI REZULTATI SEDMOG DANA US OPENA

Aktuelna šampionka poslednjeg grend slema sezone, Sloun Stivens odlično je odigrala protiv sve bolje Belgijanke Eliz Mertens i pobedom od 6:3 i 6:3 pokazala da se neće lako odreći trona. Među osam najboljih plasirala se i Letonka Anastasija Sevastova koja je napravola malo iznenađenje protiv sedme noasiteljke, Ukrajinke Eline Svitoline rezultataom 6:3, 1:6, 6:0.

WTA ŽREB

Kod muškaraca očekivano najauzbudljivije je bilo u "obračunu tornjeva", Džona Iznera i Miloša Raonića koji je odigran u pet setova, ali začudo bez ijednog taj-brejka. Nakon velike, tročasovne borbe i ne baš previše asova (Izner 20, Raonić 18) bolji je bio Amerikanac sa 3:6, 6:3, 6:4, 3:6, 6:2. Čak 207 cm visokom Izneru protivnik u četvrtfinalu će biti 198 cm Huana Martina del Potra koji je imao najlakši posao prošle noći pošto je lagano preslišao Hrvata Bornu Ćorića sa 6:4, 6.3 i 6:2.

ATP ŽREB

Šampion u muškoj konkurenciji, Rafael Nadal nije se "prošetao" stadionom Artur Eš kao se dalo očekivati protiv Gruzijca Nikoloza Basilašvilija, ali se ipak, uz malo problema probio među osam najboljih rezultatom 6:3, 6:3 6:7 (6), 6:4. Njemu će protivnik u četvrtfinalu biti Austrijanac Dominik Tim koji je bio bolji od finaliste Vimbldona, Južnoafrikanca Kevina Andersona sa 7:5, 6:2 i 7:6 (2).

Foto: Action IMAGES


tagovi

Rafael NadalSloun StivensSerena VilijamsHuan Martin Del PotroUS open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara