US OPEN - šesti dan: Aleksandra otvara, a Novak zatvara "Artur Eš"

Vreme čitanja: 3min | sub. 01.09.18. | 12:13

Krunićeva na najvećem teniskom stadionu na svetu protiv Kiz od 18 časova, Đoković - Gaske ne pre 02.30. Lajović nastavlja u dublu sa Cicipasom, Federer protiv Kirjosa

Kišni oblaci juče su konačno natkrilili "sprženi" Njujork tako da su tropske temperature, koje su se kretale blizu 40. podeoka na celzijusovoj lestvici sada pale za oko 15 stepeni. Samim tim uslovi za igru su odlični, pre svega za našeg najboljeg tenisera koji, kao što je poznato slabo igra po vrućini.

RASPORED ŠESTOG DANA US OPENA (+6 Č)

Izabrane vesti

No, krenimo redom, to jest od prvog meča na najvećem stadionu na svetu, "Artur Ešu" koji počinje od 18 časova po srednjoevropskom vremenu, a to je dule trećeg kola naše Aleksandre Krunić i domaće miljenice, Medison Kiz.

Srpska teniserka voli da igra na US Openu gde je i zabeležila najbolji rezultat u karijeri na gren slemovima, pošto je 2014. stigla do četvrtog kola. Ovaj put će joj biti daleko teže da ponovi taj uspeh pošto ima zaista fantastičnu protivnicu, prošlogodišnju finalistkinju koju će podržavati preko 20.000 navijača. Ali, nema sumnje da će Aleks pružiti sve od sebe, a pošto Amerikanka ume da uđe u problem tokom meča, ne bi začudilo ukoliko bi odigrale veoma napeto i u tri seta.

Na centralnom terenu kompleksa "Bili Džin King", treći meč dana, koji je planiran da počne od 19 časova po lokalnom, odnosno sat posle ponoći "po našem" vremenu igraju Marija Šarapova i Jelena Ostapenko.

WTA ŽREB

Legendarna Sibirka i mlada superzvezda svetskog tenisa igrale su samo jednom, u Rimu ove godine i nakon velike borbe slavila je Ruskinja. S obzirom da podloga u Njujorku odgovara obema, pošto je i tvrda, ali i klizava, može se očekivati ponovo velika drama.

Sa muške strane singl žreba na US Openu verovatno najiščekivaniji meč šestog dana takmičenja je onaj između Rodžer Federera i Nika Kirjosa. Dva velika asa ukrštaju rekete kao drugi na "Artur Ešu", te bi trebalo očekivati da počnu negde oko 20 časova. Mladi, mušičavi Australijanac našao se ponovo, ovaj put ni kriv ni dužan usred novog skandala, pošto mu je čuveni sudija Muhamed Lajani bukvalno podigao moral i pomogao mu da preokrene protiv Pjer Ig Erbera, što je izazvalo opšti skandal, što će sigurno uticati na njegovu predstavu protiv Švajcarca kojeg je uspeo da pobedi još 2015.

ATP ŽREB

Nakon toga, Fedeks je slavio dva puta, tako da sada vodi, a verujemo i da će tako i ostati. Zanimljivo je istaći da su jedan protiv drugog odigrali čak osam gemova u samo tri meča, što dovoljno govori o izjednačenosti. Federer već čitavu deceniju čeka da ponovo podigne prestižni pehar pred njegovim najzagriženijim navijačima koji bi sve dali da ga ponovo vide sa njim, pa mu voljni momenat sigruno ne nedostaje. Mogao bi ovo mešter iz Bazela brzo da završi.

Dan na najvećem teniskom stadionu na svetu zatvara Novak Đoković koji će po 14. put stati naspram Rišara Gaskea. Samo jednom u 13 odmeravanja iskusni Francuz  je bio bolji od našeg asa i to još 2007. Ovaj podatak je sasvim dovoljan da se odredi favorit, ali ako razmišljamo o dužini meča, može lako da se dogodi da ovo bude lakši za Noleta od prethodna dva u kojima je poklonio po set protivnicima. Kiša je stigla u Njujork, temperatura je pala i sada su uslovi optimalni za Srbina koji očigledno želi da upotpuni neverovatni povratak u formu osbvajanjem i ovog grend slema, što bi mu bio 14. u karijeri.

Dušan Lajović je sinoć zaustavljen u trećem kolu singla od strane Džona Iznera, ali zato odmah nastavlja sa obračunima u dublu. On i njegov partner, grčki supestar Stefanos Cicipas večeras u drugom kolu igraju protiv 16. nositelja, Hrvat Franko Škugor i Britanac, Dominik Ingo. Iako su im protivnici favoriti, Balkanci imaju dosta kvaliteta i znanja i lako bi mogli do trijumfa. A i kvota 2,90 nije baš za ignorisanje,

 ***kvote su podložne promenama

Foto: Action IMAGES


tagovi

Aleksandra KrunićUS openRodžer FedererNik Kirjos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara