Foto: Reuters
Foto: Reuters

Vajda o rastanku sa Đokovićem: Nisam ga pitao za razlog, ali pretpostavljam da želi samo jednog trenera

Vreme čitanja: 2min | uto. 03.05.22. | 17:22

Slovak o kraju saradnje sa prvim reketom sveta

Uoči izazova na šljaci koje Novak Đoković dočekuje sa primarniom ciljem da se što bolje pripremi za Rolan Garos i da dopiše novi među brojnim grend slem trofejima, srpski teniser rastao se sa Marijanom Vajdom, trenerom sa kojim je sarađivao u dva perioda i tokom oba ostvario zapažene rezultate. Posle rastanka sa prvim reketom sveta Slovak je trenerski put nastavio uz zemljaka Aleksa Molčana sa kojim je počeo da radi u Bratislavi pred turnir u Rimu na kojem će učestvovati 24-godišnji teniser.

Tokom borabka u prestonici Slovačke, Vajda se osvrnuo na rastanak sa Đokovićem i obrazložio kako je došlo do okončanja saradnje.

Izabrane vesti

"Novak i ja smo i dalje prijatelji, bio je to prijateljski razlaz. Rekao sam Goranu Ivaniševiću da ćemo zajedno da vežbamo u Parizu. Nisam rekao Novaku o radu sa Molčanom, ali jesam Goranu, tako da sam siguran da Novak zna”, rekao je Vajda novinarima u Bratislavi.

Vajda i Đoković okončali su saradnju posle završnog mastersa u Torinu, međutim rastanak je ozvaničen tek početkom marta.

"Bila je to kombinacija raznih razloga. Zajedno smo zaista dugo i njegove odluke su pokazale da želi da se fokusira na grend slem turnire – zato je pomislio da nije idealno imati toliko ljudi u svom timu. Hteo je da smanji i da ima samo jednog trenera. Ne znam sigurno, jer ga nikad nisam pitao, ali pretpostavljam iz analize njegovog rasporeda turnira da je želeo da smanji svoj tim, a izabrao je Gorana Ivaniševića. Nije imalo smisla da trener samo njega trenira na grend slemovima, jer treneru je potreban dugoročni plan".

O uspešnosti nedavno okončane saradnje na najbolji način govori podatak da je prvi reket sveta sa Vajdom u timu osvojio svih 20 grend slem titula. Ipak, u nove izazove Srbin će krenuti bez bliskog saradnika, a prvi u nizu je turnir u Madridu nakojem ga danas očekuje duel sa Gaelom Monfisom.

"Nije bio u sjajnoj formi zbog problema s početka godine. Nema dovoljno mečeva za sobom i zato sada pokušava da igra gde god može. Vraća se na staro, iako u finalu Beograda još uvek nije bio u najboljoj formi. Možda će se malo mučiti u Madridu i Rimu, ali mislim da će biti spreman za Rolan Garos".

Nakon razlaza sa Đokovićem, Vajdu su kontaktirali agenti nekoliko igrača iz najboljih 10, ali nije želeo da otkrije nijedno ime.

"Drago mi je što ću trenirati najboljeg slovačkog igrača, to je bio odlučujući faktor. Imao sam dosta ponuda nakon što je prekinuta saradnja sa Novakom, ali sam želeo da pomognem jednom slovačkom igraču – to mi je dalo novu energiju", kazao je Vajda i potom odgovorio na pitanje da li ima sličnosti između Đokovića i Molčana:

"Aleks ima isti rang koji je Novak imao kada smo počeli da radimo zajedno".


tagovi

Marjan VajdaNovak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara