Vajda: Sumnjao sam u Novaka svaki dan

Vreme čitanja: 3min | uto. 17.07.18. | 11:54

"Nisam očekivao da će osvojiti Vimbldon, a nisam verovao ni da može protiv Nadala! Ovo je najveće iznenađenje za sve ove godine koliko sam sa njim!", iskren je Slovak

Marjan Vajda je, sada je sasvim jasno, čovek koji od Novaka Đokovića ume da napravi pobednika. Videlo se to najbolje u periodu kada ga nije bilo, kada je Srbin promenio trenerski tim. Bez simpatičnog Slovaka pored sebe, naš as je, čini se prosečan.

Mirnoća, ali pre svega pozitiva kojom isijava Marjan Vajda pomažu Noletu da se mane crnih ili predubokih misli. On najbolje zna kako da opusti i nasmeje Beograđanina, ali i kako da mu poboljša treninge.

Izabrane vesti

"Pa, dobro, ima tu istine. Ja mu donosim rutini i mir, pozitivu i samopouzdanje. To mu vidim u očima. Kada smo se rastali, nije mi bilo uopšte teško, Baš obrnuto jer ja volim da je sve lagano, da nema buke, gužve. Uživao sam u kući i porodici, dobro sam se odmorio. To je bio njegov izbor i ja sam vreme iskoristio najbolje što umem. Očekivao sam da će sa Agasijem i celim novim timom uspeti da se vrati. Možda je doneo neke loše odluke, ali nije imao loše namere.", rekao je Slovak za sport360.

Iako je jedan od onih koji Novaka znaju do detalja, jer je sa njim već više od decenije u kojoj su prošli sve što jednog tenisera može da zadesi, od uspeha, do povreda i nazad, malo je reći da je bio iznenađen titulom na Vimbldonu.

"Nisam očekivao da će osvojiti Vimbldon! Ovo je najveće iznenađenje za sve ove godine koliko sam sa njim. Sve ove godine treniranja očekivao sam da bude broj 1, da osvaja gren slemove, ali ovo je bilo potpuno neočekivano. Sumnjao sam u njegov povratak svaki dan od kako ponovo treniramo. Znao sam da zapravo nema povratka, nego da moramo da izrodimo novog Novaka. Mnogo sam razmišljao, bio sam kritičan, negativan, što ja nikako nisam. Ali ono što nam se dogodilo na Vimbldonu, još ne mogu pojmiti!", pokušao je da objasnio svoje emocije Vajda kojeg je Novak posebno oduševio stavom i razmišljanjem u polufinalu protiv Rafela Nadala, "Nisam verovao tokom polufinala da može da pobedi Nadala, jer je Rafa mnogo bolji bio mentalno, a i osvojio je Rolan Garos. Ali se baš na mentalnom planu nešto neverovatno dogodilo u petom setu. Neverovatno je, neverovatno kako se našao kada je bio pod velikim pritiskom. Dugo nije imao iskustvo igranja protiv rivala kakav je Nadal  i ni sam ne znam kako je našao igru. Išao je na svaku loptu, imao je više hrabrosti i onda je sve bilo jednostavnije."

Vajda naravno zna gde je to "stari Novak" učinio iskorak ka "novom Novaku" i šta je to sada bolje u njegovoj igri:
"Dosta mu je pomoglo to što je došao do finala Kvinsa, dobio je malo na samopouzdanju, ali je ipak sve vreme sumnjao kakav će biti na Vimbldonu. Mislim da je najveći napredak u Londonu pokazao u servisu i reternu. Putanje prilikom servisa su mu bile fantastične, ali je još više napredovao u reakciji na servis protivnika, s čime je imao najviše problema na Rolan Garosu i ostalim turnirima, ali ga je našao."

"Srpsko-slovačka kooperacija" se nastavlja najmanje do kraja ove sezone, kako je najavio Novak, te treba očekivati berićetan kraj godine. Da podsetimo, Novak ne brani u 2018. više niti jedan ATP poen, a trenutno je 10. na svetskoj listi. Sve se čini da ćemo konačno, nakon dve godine imati zanimljivo tenisko leto i jesen.

Foto: Action IMAGES


tagovi

Marjan Vajda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara