Večni grad pod sjajem zvezda

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.05.18. | 10:00

Na teniskom turniru u Rimu danas nastupaju Nadal, Đoković, Tim, Del Potro, Halep, Šarapova, Muguruza, Krunićeva...

Dan ispunjen teniskim zvezdama očekuje se danas na prestižnom turniru u Rimu. Pred nama su Rafael Nadal, Noval Đoković, Huan Martin del Potro, Dominik Tim, Alek Zverev, Simona Halep, Garbinje Muguruza, Marija Šarapova, Venus Vilijams...

Kiša, koja je poremetila prethodni, četvrti dan takmičenja danas bi trebala da utihne i da pusti teniserima da rade svoj posao. Tako na Čentraleu od podneva Tim u drugom kolu ima zaista težak zadatak. Austrijanac je na prošlom mastersu u Madridu sve iznenadio pobedivši Nadala u četvrtfinalu, iako je ovaj prethodno vezao čak 50 dobijenih setova na šljakastoj podlozi. Zato je Austrijanac favorit protiv Italijana, ali ne treba zaboravti da Fonjini zna da igra na ovoj podlozi, a i da uvek odlilčno nastupa pred domaćim navijačima. Tim vodi sa 2-0 u međusobnim okršajima.

Izabrane vesti

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sre 12:05 7755 ATP Thiem D. - Fognini F. tb da 2,50
Sre 13:30 8020 ATP R.Nadal - Dzumhur D. h 1 (-8.5) 2,90
Sre 13:35 8021 ATP Djokovic N. - Basilashvili N. ug1s -9 1,65
Sre 14:55 8044 WTA Sharapova M. - Cibulkova D. ts tri 2,70
Sre 15:35 8045 WTA Sevastova A. - Krunic A. vg prvi 2,15
Ukupna kvota69,44

Nakon njih dvojice na Čentrale bi trebalo da istrče sedmostruki šampion Nadal i Damir Džumhur. Zanimljivo je da bosanski teniser ima jednu pobedu, istina predajom, u dva susreta sa Špancem ali ovaj put ne očekujemo iznenađenje. Rafa jeste kiksnuo u Madridu, koji mu inače ne odgovara posebno, ali je zato Džumhur, 31. na ATP listi u poslednje vreme u zaista očajnoj formi.

Od današnjih obračuna muškaraca iz Rima izdvajamo i onaj između Noleta i Nikoloza Basilašvilija koji bi trebalo da pripadne našem asu. To će biti njihovo prvo odmeravanje, Gruzijanac zna da odigra dobro na šljaci, ali je ipak klasa ispod.

Sa "lepše strane" žreba pažnju nam skreće sedmi međusobni duel dve iskusne zvezde, Šarapove i Dominike Cibulkove. Trenutno je 3:3 i teško je odrediti favoritkinju pošto obe jure formu, tako da ovde treba juriti više gemova ili setova.

Iako mečeva danas u Rimu ima "kao u bajci", bet analizza ne može ići do beskraja, tako da je završavamo prognozom meča drugog kola naše Aleksandre Krunić i opasne Anastasije Sevastove. Egal je nakon šest odmeravanja dve igračice, a ovaj put dajemo malu prednost Letonki koja je već pobedila srpsku reprezentativku ove godine i to prilično lako. Istina, Krunićeva se odlično snalazi na rimskoj šljaci, tako da je moguć tesan susret.

Kompletan raspored 5. dana turnira u Rimu pogledajte na LINKU

***kvote su podložne promenama

Foto: Action Images


tagovi

Rafael NadalMarija ŠarapovaDominik Timsportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara