Velika pobeda Nine Stojanović

Vreme čitanja: 1min | uto. 23.07.19. | 21:12

Pala 150 mesta bolje rangirana Beloruskinja

Sjajno je Nina Stojanović krenula na turniru u Jurmali. Prvo kolo donelo joj je duel sa Aliksandrom Sasnovič, četvrtom nositeljkom, ali srpska teniserka je posle žestoke borbe u tri seta uspela da dođe do pobede – 4:6, 6:3, 6:4.

Dok je Stojanovićeva došla na turnir kao 209. teniserka sveta i mesto u glavnom žrebu zaslužila kroz kvalifikacije, Sasnovičeva je 42. igračica planete i bila je apsolutni favorit pred ovaj meč.

Izabrane vesti

Imala je Nina i prvi set u rukama. Napravila je brejk i povela sa 4:2, ali tu joj se ruka stegla. Dozvolila je rivalki da napravi preokret i da „ukrade“ prvi set.

Nije to slomilo Stojanovićevu. Naprotiv, povela je 2:0, posle dopustila Sasnovičevoj da se vrati u set, ali joj je ponovo oduzela servis za 4:2 i to vođstvo više nije ispuštala iz ruku.

Finalni set, pak, nije dobro počeo po srpsku teniserku. Beloruskinja je brzo povela sa 3:0 i činilo se da grabi ka pobedi. Ali, Nina nije bila rekla svoju završnu reč. Kod rezultata 4:2 za rivalku, Stojanovićeva je vezala četiri gema i došla do velike pobede.

U narednom kolu Nina će igrati protiv Paule Ormaečee, Argentinke koja je takođe prošla kroz kvalifikacije, tako da srpska teniserka ima lepu šansu da se domogne treće runde turnira.

Foto: Starsport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara