Janik Siner (Foto: Reuters)
Janik Siner (Foto: Reuters)

Veliki preokret Sinera, Alkaras drugi put u nedelju dana pao u finalu

Vreme čitanja: 2min | ned. 31.07.22. | 23:45

I opet mu se isprečio jedan italijanski teniser

Teških nedelju dana je iza Karlosa Alkarasa. Supertalentovani španski teniser će od sutra zvanično postati četvrti teniser sveta, ali će napredak na ATP listi ostati u senci činjenice da je ostao bez trona u Umagu. I to samo sedam dana nakon što je prethodno zaustavljen u finalu turnira u Hamburgu. I baš kao tada u Nemačkoj kada ga je tukao Lorenco Museti, trofeja ga je koštao jedan italijanski teniser. Ovog puta je posle velike borbe bolji od Alkarasa bio Janik Siner, njegov dužnik sa Vimbldona – 2:1, po setovima 6:7, 6:1, 6:1.

Sjajno je 19-godišnji španski teniser otvorio sezonu osvojivši tri turnira u prvoj polovini godine (Majami, Barselona, Madrid), ali u drugom delu 2022. polako posustaje, što je za jednog tinejdžera doduše razumljivo i očekivano, ma koliko talentovan bio.

Izabrane vesti

Pad u igri uočljiv je bio i ove noći na turniru iz serije 250 u Hrvatskoj, nagli, odmah po završetku prvog seta. Njega je Alkaras dobio u taj-brejku, nakon jednočasovne borbe u kojem do poslednjeg gema nije bilo brejka. Ipak, do kraja meča Španac je osvojio svega dva gema, po jedan u oba seta.

Prelomni trenutak meča dogodio se u drugom gemu drugom seta, pri Sinerovom servisu, kada je Alkaras imao šest brejk lopti, ali nijednu nije iskoristio. I umesto da povede sa 2:0, Italijan se spasao, u narednom gemu mu oduzeo servis i režirao veliki preokret zahvaljujući kojem je stigao do šeste titule u karijeri, odnosno prve u ovoj godini i jedine do sada na šljaci.

Bila mu je ovo ujedno prva pobeda protiv tenisera iz TOP 5, a postao je i prvi igrač u 2022. godini koji je uspeo da savlada Alkarasa u 2022. nakon što je izgubio prvi set, ali i jedini ove sezone koji ga je dobio dva puta (prethodno u osmini finala Vimbldona).

Alkaras s druge strane, nakon što je dobio svako od prvih pet finala u karijeri, knjiži poraz u drugom uzastopnom.


tagovi

ATP UmagJanik SinerKarlos Alkaras

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara