Venus ispala od 15-godišnjakinje: Kad se rodila Vilijamsova je već imala četiri grend slem titule!

Vreme čitanja: 1min | pon. 01.07.19. | 21:35

Kori Gof je herojka dana

Kad se Kori Gof rodila Venus Vilijams je iza sebe već imala četiri grend slem titule. U stvari, sve četiri ih je osvojila mnogo ranije, dve 2000, pa još dve 2001. Kori je na svet došla tek marta 2004. A evo danas, dočekala je da savlada junakinju iz detinjstva. U prvom kolu Vimbldona nesumnjivo najveća senzacija u režiji 15-godišnje teniserke, koja je izbacila petrostruku šampionku travnatog grend slema sa 6:4, 6:4.

Nije dodupe da je Gof potpuno iznenadila talentom, ipak je ona najmlađa teniserka koja se plasirala u glavni žreb Vimbldona u istoriji tenisa. Ali kad se saznalo da će igrati protiv 24 godine starije rivalke i najveći optimisti su očekivali da će Venus da je “školuje“ po terenu. Kad ono...
Iskreno, ne znam ni šta treba da osećam. Ovo je sigurno prvi put da sam zaplakala posle dobijenog meča. Ne mogu ni da opišem kako se osećam. Samo sam govorila sebi da budem mirna. Nikad nisam igrala na ovako velikom terenu. Morala sam stalno sebe da podsećam da su linije iste veličine“, govorila je posle meča Koko, kako je iz milošte zovu.

Izabrane vesti

Serena Vilijams je već rekla da je Gofova podseća baš na Venus kad je bila mlađa. Koko Gof je inače pe 12 meseci osvojila juniorsku titulu na Rolan Garosu.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara