VIMBLDON, 5. dan ATP: Novakov izlet na Teren br. 1

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.07.19. | 10:39

Aktuelni šampion igra meč trećeg kola protiv veoma nezgodnog Poljaka Huberta Hurkača. Na terenu i Kevin Anderson, Feliks Ože-Alijasim, Miloš Raonić...

Prva sedmica vimbldonskih teniskih odmeravanja polako se bliži kraju. Ostala su još dva dana nakon kojih sledi čuvena "narodna nedelja" kada nema mečeva. To u suštini znači da ko pobedi do subote uveče ulazi u drugu sedmicu najznačajnijeg teniskog takmičenja, to ejst u osminu finala što je velika čast.

RASPORED MEČEVA (-1 Č)

Izabrane vesti

Po treći put u 2019. pred publiku u "Ol ingland klubu" istrčava aktuelni šampion, Novak Đoković. On će prvi, a verujemo i poslednji put u ovom izdanju Vimbldona zaigrati van Centralnog terena, tj. na Terenu br. 1 protiv opasnog Huberta Hurkača. Snažni Poljak, veoma jakog servisa i odličnih voleja i forhenda, mogao bi da "izazove" Noleta i da ga namuči. Naročito ako mu krene servis. Meč je drugi po programu, posle jednog ženskog koji počinje u 14 časova, tako da će početi ne pre 15.30.

Ovo će im biti drugo odmeravanje u manje od mesec dana pošto ga je naš as počistio u prvom kolu Rolan Garosa. Uslovi su u Londonu daleko drugačiji, pre svega zbog podloge koja je mnogo brža, tako da možemo očekivati da 48. reket sveta pripreti, barem u jednom setu. Pitanje je naravo kako će se 22-godišnjak snaći u meču koji će biti u fokusu javnosti, kao što je svaki Novakov na grend slemovima. ali bi možda mogao da "otme" jedan set. Teško, ali moguće.

Treći, poslednji meč dana na Terenu br. 1 igraju dva veoma talentovana momka, 18-godišnji Feliks Ože-Alliajsim i tri godine stariji Igo Imber. Kanađanin i Francuz su igrači od kojih se očekuje da vladaju svetom tenisa u narednoj deceniji, ali se čini da je za sada ipak bolji Ože-Alijasim. Ovo će biti prvo odmeravanje 21. i 66. reketa sveta, a mi i ovde gađamo 4+ setova i trijumf Kvebečanina.

Na Centralnom terenu danas su od tri meča, dva ženska, ali program od 14 časova otvara prošlogodišnji finalista, Kevin Anderson. Protivnik mu je Gvido Peja, inače odličan igrač, trenutno 26. na svetu, ali specijalista za šljaku. Sa druge strane, 203 cm visoki Južnoafrikanac je kao rođen za najbržu podlogu, mada je Argentinac posebno nezgodan pošto igra levom rukom. Ali, teško da će to značajnije uticati na konačan rezultat. Anderson u tri seta.

Na meču između dva "bombardera", Miloša Raonića i Rajlija Opelke treba pojuriti plus gemove. Taj-brejkova će izvesno biti, jer su u pitanju vrhunski servseri, koji na travnatoj podlozi prosperiraju, ali je zato i kvota na to niska. Ovo im je prvo odmeravanje, a favorit je naravno Kanađanin. Inače, 21-godišnji Amerikanac je najviši igrač na turu sa čak 211 cm, dok je momak rodom iz Podgorice 15 cm niži. Ovde se asovi neće ni brojati...

Gornji deo ATP žreba

***kvote su podložne promanama

(Foto: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara