VIMBLDON, ATP četvrtfinala: Prvi put sa Keijem na travi

Vreme čitanja: 3min | sre. 11.07.18. | 11:13

Biće to čak 16. susret između Novaka i Nišikorija, a naš as vodi sa 13-2. Za polufinale se bore još Federer - Anderson, Raonić - Izner i Nadal - Del Potro

Praktično uporedo sa Svetskim fudbalskim prvenstvom i 132. izdanje Vimbldona polako se bliži kraju, to jest kulminaciji - muškom finalu koje je zakazano takođe za nedelju. Tako će dva zaista velika sportska događaja doći u koliziju. No, to nije još tema, već ono što nam nudi deveti dan najvećeg teniskog turnira na svetu. A to su četvrtfinalni dueli muškog dubla.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sre 16:05 8272 GSM Raonic M. - J.Isner vug više (48.5) 1,90
Sre 14:05 8273 GSM R.Federer - Anderson K. ts 4+ 2,29
Sre 14:05 7604 GSM Djokovic N. - K.Nishikori h 1 (-5.5) 1,60
Sre 16:05 7758 GSM R.Nadal - Del Potro J. ts 4+ 1,53
Ukupna kvota10,65

Izabrane vesti

I baš Centralni teren od 14 časova otvara Novak Đoković koji ne bi trebalo da ima previše težak posao. Protivnik mu je stari poznanik, Kei Nišikori kojeg je savladao 13 puta na 15 odmeravanja. Ovo će im biti prvo na travi, gde bi prednost definitivno ima naš as. I Srbin i Japanac i dalje jure svoje najbolje izdanje nakon povreda koje su ih prikočile poslednjih sezona, te uvek postoji opasnost da odigraju slab meč, mada je teško tako nešto očekivati u ovom stadijumu takmičenja. U svakom slučaju, time što je izbacio u samo tri seta isfrustriraniog Nika Kirjosa, dečka čiji stil igre nikako ne odgovara Đokoviću već, Kei je našem asu učinio veliku uslugu. Slab servis Japanca može mnogo da  ga košta u meču sa teniserom koji ih najbolje vraća na svetu.

U isto vreme, samo na Terenu 1, Rodžer Federer i Kevin Anderson odrediće jednog polufinalistu. Njih dvojica su do sada odigrali četiri meča i svaki put je slavio aktuleni šampion Vimbldona. Ali, ne očekujte laku pobedu favorita jer dvometraš iz Johanezburga može svakoga da sruši ako mu krene servis. Andreson je veoma opasan na brzim podlogama, a u poslendje vreme je popravio sve segmenet igre te je redovan član Top 10 društva. Teško je ipak očekivati da iznenadi Fedeksa za kojeg će navijati verovatno ceo stadion, mada je i to moguće s obzirom da on ovog leta ne deluje tako sigurno kao npr. prethodnog. Verujemo u njegovu pobedu, ali tek nakon velike drame.

RASPORED MEČEVA  9. DANA

Drugi meč na Centralnom terenu mogao bi da bude i najuzbuljivji, verovatno i najkvalitetniji. Jer šta očekivati od četvrtfinala u kojem se sastaju Rafael Nadal i Huan Martin del Potro? Španac vodi sa 10-5 u međusobnim obračunima, odlično igra ove sezone u Londonu i deluje kao favorit. Ali samo deluje jer Delpo ima paklena oružja, to jest servis i gromovit forhend koja na travnatoj podolozi dobijaju novu dimenziju. Ako Španac uspe da se izborima sa njima, trijumfovaće, a ako ne, zna se. Pobednik svakako ide na boljeg iz duela Đokovića i Nišikorija.

ATP ŽREB

A pobednik odmeravanja Federera i Andersona ide na onog koji uspe da slavi u meču dva dvometraša, momaka koji "ubijaju" iz servisa. U pitanju su Miloš Raonić i Džon Izner. Biće to prava "borba topovnjača" iz koje će preživeti ona koja bude imala više municije. Kanađanin rodom iz Podgorice vodi sa 3-1 u međusobnim duelima, ali Amerikanac vodi sa 135-117 u asovima na Vimbldonu. A to znači da su obojica "gruvali" oko 30 asova po meču! Biće napeto!

***kvote su podložne promenama

Foto: Action IMAGES


tagovi

bet analizaKei NišikoriRodžer FedererRafael NadalHuan Martin Del PotroKevin AndersonMiloš RaonićDžon Izner

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara