VIMBLDON, ATP polufinale: Četiri metra tenisera i kanonada sa osnovne linije

Vreme čitanja: 3min | pet. 13.07.18. | 11:11

Dva dvometraša, Kevin Anderson i Džon Izner od 14 časova na legendarnom Centralnom terenu odmeravaju se u revolveraškom okršaju paklenih servera

Do kraja 132. izdanja Vimbdona ostalo je da se odigraju još samo tri meča u muškom singlu, a danas su na redu polufinala sa početkom od 14 časova.

Šou na Centralnom terenu otvaraju dvojica dvometraša, paklenih servera i nadasve fantatsičnih igrača, Kevin Anderson i Džon Izner. Dva asa koji imaju, manje-više veoma sličan stil tenisa uzrokovan fizičkim prediispozicijama. Jer obojica su vrlo visoki, što im je ozbiljna prednost kada se igra na podlozi kakva je trava. Jer ona, više nego ma koja druga u prvi plan stavlja servis. A kada su ova dva momak u pitanju, nema boljih. Ovo je sam vrh majstorstva teniskog servisa, u to ne sumnjajte. Jedino još samo Miloš Raonić i Ivo Karlović mogu da se porede sa njima. Koliko su dominanti pokazuje i podatak da je Izner vodeći po broju asova na ovogodišnjem izdanju Vimbldona sa 161, dok je Anderson treći sa 123.

Izabrane vesti

Ako gledamo njihov međusobni skor favorit bi bio Amerikanac, inače finalista "pokojnog" Serbija opena iz 2010.  i veliki ljubitelj Beograda. Ipak, lična simpatija ne igra kada se popunjava tiket, te je sada u prednosti Južnoafrikanac. Momak iz Johanezburga može svakoga da pobedi. što je i pokazao u četvrtfinalu preokrenuvši protiv i dalje aktuelnog šampiona londonskog grend slema, Rodžera Federera. Anderson je definitivno imao teži put do najbolja četiri od svog današnjeg rivala, što bi mogao da mu bude hendikep zbog umora. Mnogo napora, naročito protiv Fedeksa sigurno je uticalo na stanje njegovog tela, pa je pitanje koliko snage je ostalo. Volja je tu, kao i uvek hladna glava.

ATP ŽREB

Neće mu biti lako protiv majstora kakav je Izner. Amerikanac, kao i Anderson popravlja se s godinama, naročito na velikim turnirima, grend slemovima. On sam kaže da ove godine igra najbolji tenis u životu, a iz servisa može da sruši svakoga. Rad nogu, koji su obojica popravila poslednjih godina, barem koliko im krupna telesna konstitucija dozvoljava, dodatno ga je unapredio.

RASPORED 11. DANA

Ovde će pobediti onaj koji bude bolje servirao, a to je već stvar inspiracije. Andersonu će biti teže da slomi otpor protivniuku koji je postao prvi učesnik Vimbldona u poslednje tri decenije koji u prvih pet mečeva nije niti jednom doživeo brejk! Imali su njegovi protivnici čak 95 gemova da to urade, ali su došli do samo sedam brejk lopti koje pritom nisu iskoristili. Zaista impresivno.

PUT DO POLUFINALA

K. ANDERSON (JAR)
1. KOLO  N. Gomboš 6:3 6:4 6:4
2. KOLO A Sepi 6:3 6:7 (5) 6:3 6:4
3. KOLO P. Kolšrajber 6:3 7:5 7:5
4. KOLO G. Monfis 7:6 (4) 7:6 (2) 5:7 7:6 (4)
1/4 FINALE R. Federer 6:2 6:7 (5) 7:5 6:4 13:11

DŽ. IZNER (SAD)
1. KOLO J. Maden 6:2 7:6 (4) 7:5
2. KOLO R. Bemelmans 6:1 6:4 6:7 (6) 6:7 (3) 7:5
3. KOLO R. Albot 6;3 6:3 6:4
4. KOLO S. Cicipas 6:4 7:6 (8) 7:6 (4)
1/4 FINALE M. Raonić 6:7 (5) 7:6 (7) 6:4 6:3

Prednost Andersona je iskustvo igranja i u polufinalu i u finalu grend slemova, što Amerikanac do sada nije uspeo i ako iam potreban kvalitet. Odlučivaće mala margina, mala razlika u poenima, a tu malu prednost ipak dajemo Kevinu Andersonu koji je ipak kompletniji teniser.

Drugo polufinale po završetku meča između Andersona i Iznera igraju Novak Đoković i Rafel Nadal.

***kvote su podložne promenama

Foto: Action IMAGES


tagovi

Džon IznerKevin Andersonbet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara