Dušan Lajović
Dušan Lajović

Vimbldon ne leži Lajoviću – kraj u prvom kolu

Vreme čitanja: 1min | pon. 01.07.19. | 19:24

Hubert Hurkač slavio sa 3:1 u setovima

Tenis karijere igra Dušan Lajović poslednjih meseci, ali Vimbldon nikad nije bio njegov omiljeni turnir što se potvrdilo i na startu ovogodišnjeg izdanja.  Poljak Hubert Hurkač je popularnog Ducija eliminisao već u prvom kolu travnatog grend slema savladavši gas a 3:1, po setovima 6:3, 4:6, 6:4, 6:4.

Sa visinom od 196 centimara Hurkačev servis je jednostavno bio previše za Lajovića, koji i inače ne važi za specijalistu za travnatu podlogu. Uostalom, ovo mu je bilo već šesto učešće u glavnom žrebu Vimbldona, a i dalje je na samo dve pobede. Doduše, na poslednja dva turnira ispadao je od Rodžera Federera, ali kad te neće - neće.

Izabrane vesti

Hurkač će u narednom kolu igrati protiv Leonarda Majera, a nama ostaje da navijamo za preostale srpske predsatavnike na Vimbldonu.

Ranije danas, prve prepreke su preskočili Novak Đoković i Janko Tipsarević, dok je takmičenje završila Aleksandra Krunić. Za danas je bio planiran i okršaj Miomira Kecmanovića sa Robertom Karbaljes Baenom, ali verovatno se taj meč neće završiti do isteka programa. Ako će uopšte i početi.

Inače, Đoković bi, ako ili bolje reći kad prođe drugo kolo u trećoj rundi trebalo da se odmeri baš sa boljim iz duela Hurkača i Majera.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara