Vimbldon otvorio kapije: Imamo tri nosioca u glavnom žrebu, a Krstin i Milojević danas na terenu

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.06.19. | 11:32

Objavljen spisak 32 najboljeplasirana tenisera za najveći turnir među kojima su Đoković, Lajović i Đere. Počele kvalifikacije

Najveći, najprestižniji, najbogatiji i teniski turnir sa verovatno najdužom tradicijom, Vimbldon danas (nezvanično) počinje. Do mečeva Novaka, Rafe i Rodžera moraćemo da sačekamo najmanje od 1. jula kada će ovo takmičenje i zvanično biti otvoreno, ali ni ova faza neće biti ništa manje uzbudljiva. I intersantna za sportsko klađenje.

RASPORED MEČEVA (+1 Č)

Izabrane vesti

U pitanju su naravno kvalifikacije i to muškaraca.

Pošto je sam početak, te se igra prva od tri runde, broj mečeva je ogroman tako da ćemo se u ovoj bet analizzi uglavnom okrenuti srpskim teniserima. Već od podneva na teren u Londonu izlazi Nikola Milojević koji će imati težak zadatak protiv snažog i visokog Mikaela Topergarga sa kojim se nikada do sada nije sastao. Naš 24-godišnji teniser je trenutno 148. reket sveta, dok je godinu stariji Danac 170.  Ko veruje u našeg asa tu je odlična kvota 2,29 na njegov trijumf.

Mnogo, mnogo teži zadatak očekuje Peđu Krstina pošto će mu protivnik biti iskusni Marsel Granoljers. Španac istina nije specijalista za igru na travi, ali je svakako daleko uspešniji od momka iz Mokrina. Čuda su moguća, pa da i prođe kvota 5,80 na Krstina, ali teško. Ovde treba probati sa plus gemovima u prvom setu.

ŽREB KVALIFIKACIJA 

Pre početka kvalifikacija glavna tema danas oko Vimbldona su nosioci, to jest 32 tenisera koji su najboljeplasirani u glavnom žrebu. A među njima su, nakon dugo vremena ponovo tri srpska asa. U pitanju su, naravno prvi nosilac i branitelj titule, Novak Đoković, te 31. Laslo Đere i 32. Dušan Lajović. Potonjoj dvojici je ovo prvi put da su se našli u ovom probranom društvu.

Zanimljiva formula za listu nosilaca koju koristi samo Vimbldon, a koja se oslanja na rezultate tenisera postignute u poslednje dve sezone, tako je napravila rokadu i to na samom vrhu. Novak, je naravno siguran na vrhu, ali su se zamenili Rodžer Federer i Rafael Nadal. A to znači da će Švajcarac kao drugi izbeći sudar sa Noletom u eventualnom finalu.

ĐOKOVIĆ OSVAJA VIMBLDON - KVOTA 2,75

Spisak nosilaca: 1. Novak Đoković, 2. Rodžer Federer, 3. Rafael Nadal, 4. Kevin Anderson, 5. Dominik Tim, 6. Aleksander Zverev, 7. Stefanos Cicipas, 8. Kei Nišikori, 9. Džon Izner, 10. Karen Hačanov, 11. Danil Medvedev, 12. Fabio Fonjini, 13. Marin Čilić, 14. Borna Ćorić, 15. Miloš Raonić, 16. Gael Monfis, 17. Mateo Baretini, 18. Nikoloz Basilašvili, 19. Feliks Ože-Alijasim, 20. Žil Simon, 21. David Gofan, 22. Sten Vavrinka, 23. Roberto Bautista Agut, 24. Dijego Švarcman, 25. Aleks de Minor, 26. Gvido Peja, 27. Luka Puj, 28. Benoa Per, 29. Denis Šapovalov, 30. Kajl Edmund, 31. Laslo Đere, 32. Dušan Lajović.

***kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara