Vraćen dug sa Rolan Garosa, sad repriza finala Vimbldona

Vreme čitanja: 1min | čet. 11.10.18. | 10:55

Novak Đoković u četvrtfinalu mastersa u Šangaju

Pohod na vrhu ATP liste – koji bi mogao da zaposedne do kraja godineNovak Đoković je nastavio plasmanom u četvrtfinale Mastersa u Šangaju, pošto je skoro bez znoja zbrisao sa terena Marka Čekinata – 2:0 (6:4, 6:0).

Srpski as je posle nervoznog početka meča apsolutno zagospodario terenom, igrao kao u najboljim danima, o čemu svedoči podatak da je osvojio sedam uzastopnih gemova, a od poslednjih 17 poena pripalo mu je 14. Na taj način vratio je dug Italijanu pošto ga je 26-godišnjak iz Palerma savladao pre četiri meseca u četvrtfinalu Rolan Garosa (3:1).

Izabrane vesti

Đoković se plasirao među osam najboljih na turniru u Kini, a rival za plasman u polufinale biće mu Kevin Anderson. Južnoafrikanac je, takođe u dva seta, znatno teže, savladao Grka Stefanosa Cicipasa (6:4, 7:6) i zakazao duel sa Novakom, što će biti repriza finala Vimbldona ove godine. A svi znamo kako se taj meč završio.

Inače, Đoković je izgubio samo prvi meč u međusobnim obračunima sa Andersonom, daleke 2008. u Majamiju, a dobio narednih šest, od kojih pet bez izgubljenog seta.

FOTO: Action images


tagovi

Novak ĐokovićATPMasters Šangaj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara