Tenis Sandgren se bori za titulu u Hjustonu
Tenis Sandgren se bori za titulu u Hjustonu

Vreme je za pehare

Vreme čitanja: 2min | ned. 15.04.18. | 11:00

Po dva ATP i WTA turnira dobiće danas šampione

Nedelja je u svetu tenisa tradicionalno dan za finale. Uostalom kao i u većini sportova. Tako je ovog sedmog dana sedmice na izmaku, kada će se širom sveta na WTA i ATP turnirima teniserke i teniseri boriti za četiri titule. 

Iako su u pitanju manja takmičenja, te samim tim nema ni "većih faca" ona svakako zaslužuju našu pažnju pošto će nam otkriti ko od igrača iz "nižeg ešalona" može u narednom periodu na turnirima sa šljakastom podlogom da napravi probleme najboljima. A takođe možemo nešto i da zaradimo igrajući u MOZZARTU.

Izabrane vesti

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Ned 21:05 7811 ATP S.Johnson - Sandgren T. h 1 (-2.5) 1,75
Ned 15:05 7813 ATP Edmund K. - P.Andujar ug više (21.5) 1,85
Ned 19:05 7812 WTA L.Arruabarrena - Schmiedlova A. ki 1 1,50
Ned 14:20 7815 WTA Mertens E. - Sabalenka A. ts 3 2,29
Ukupna kvota11,12

Hronološki, prva današnja borba za titulu krenuće u Luganu od 14.15. U pitanju je WTA turnir, a jedna naspram druge staće Eliz Mertens i Arina Sabalenka. Biće to prvo odmeravnja između dve veoma talentovane igračice  i treba očekivati veliku borbu. Belgijanka je trenutno bolja igračica, ali se ipak namučila da bi se probila do finala, dok je Beloruskinja bila više nego ubedljiva protiv svih protivnica, tako da bi mogla da iznenadi.

Pola sata kasnije Kajl Edmund i Pablo Anduhar u Marakešu igraju za pehar, 250 ATP poena i 85.000 dolara nagrade. Mladi, 23-godišnji Britanac je slavio, i to veoma lako pre dve godine u Pekingu protiv devet godina starijeg rivala, te je i sada favorit. Španac je majstor za igru na šljaci, ali će teško protiv 26. igrača sveta mada bi mogao da ga namuči.

Sa druge strane Atlantika, u Bogoti Lara Arubarena ne bi trebala da ima većih problema protiv anonimke iz Slovačke, Ane Karolina Smjedlove. Istina, devojka iz Košica vodi 1-0 u međusobnim okršajima, ali Špankinja tradicionalno, ali i "genetski" dobro igra na šljaci.

Ovaj današnji teniski maraton finala završava se u Hjustonu gde će snage odmeriti dva domaća asa, branilac titule Stiv Džonson i opasni Tenis Sandgren. Favorit je naravno Džonson, ali mu sigurno neće biti lako protiv igrača koji se na svetsku scenu probio početkom ove godine kada je sigao do četvrtfinala Australijan opena. Čovek koji nosi ime sporta kojim se bavi nakon toga nije uspeo da postigne značajniji rezultat sve do turnira u Hjustonu.

*kvote su podložne pormenama

Foto: Action Images


tagovi

Tenis SandgrenStiv Džonsonsportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara