Mihaela Buzarnesku
Mihaela Buzarnesku

WTA Bukurešt: Rumunke brane prestonicu

Vreme čitanja: 1min | pet. 20.07.18. | 10:05

Dve domaće teniserke, Sorana Kirstea i Mihaela Buzarnesku probaće danas da se probiju do polufinala

Postvimbldonska sedmica polako dolazi do kraja, pa u njoj i dva WTA turnira, u Bukureštu i Gštadu gde su na redu četvrtfinalni okršaji.

Dan u rumunskoj prestonici od 13 časova otvara duel drugog kola između Ons Žaber i Vere Zvonareve, a pošto one završe kreću odmeravanja osam najboljih. Prve na zaista lep stadion u rumunskoj prestonici izlaze Laura Zigemund i Petra Martić koja je postavljena za četvrtu nositeljku. Nemica odavno nije u top formi, u smiraju je karijere tako da je Splićanka veliki favorit.

Izabrane vesti

J

edna od dve preostale Rumunke u žrebu, Mihaela Buzarnesku ne bi trebala da ima previše problčema sa Jafan Vang. Kineskinja, trenutno 84. na WTA lestvici ne snalazi se najbolje u uslovima koji je čekaju u Bukureštu, a to je zemljana podloga na otvorenom, što uglavnom najviše odgovara evropskim teniserkama.

Druga domaća takmičarka u četvrtfinalu, Sorana Kirstea bi, barem po snazi protivnice, trebala danas da završi sa takmičenjem. Jer pred njom je prvi favorit turnira, Anastaija Sevastova. Zanimljivo je da Rumunka vodi sa 2-1 u međusobnom skoru, ali joj je ove godine Letonka, 22. reket sveta. već uzela meru i to veoma lako. Ovaj put će joj biti možda tek nešto teže.

***kvote su podložne promenama

Foto: Action IMAGES


tagovi

Sorana KirsteaAnastasija Sevastovabet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara