WTA Finale: Crveno usijanje i brojanje gemova

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.10.18. | 10:10

Danas će u Singapuru biti veoma dramatično pošto slede borbe za preostala dva mesta u polufinalu završnog turnira sezone, a situacija je potpuno otvorena

Bela grupa završnog WTA turnira juče je u Singapuru dala svoje polufinalistkinje, a to su Ukrajinka Elina Svitolina i Čehinja Karolina Pliškova, dok su ispale Petra Kvitova i Karolina Voznijacki koja je potom objavila da ima ozbiljnih zdravstvenih problema pošto boluje od reumatoidnog artritisa.

A danas je red da saznamo i dva imena koja će iz Crvene grupe proći među četiri najbolje na turniru na kojem se za 7.000.000 dolara nagradnog fonda odmerilo osam najboljih teniserki u 2018. A to neće biti nimalo jednostavno, šta više - situacija je veoma komplikovana. Prvo, da bacimo pogled na tabelu, a ona kaže da samo Sloun Stivens drži sudbinu u svojim rukama, i ako pobedi bilo kojim rezultatom Angeliku Kerber ide dalje. Tri preostale takmičarke nisu sigurne čak iako pobede, mada će iskusna Nemica pak, kao i Kiki Bertens proći u polufinale ako pobedi u dva seta. Kod Naomi Osake ništa nije sigurno. A to je sve rezultat mečeva prva dva kola, ali i pravila WTA Finalsa koja kažu da se plasman u grupama određuje prvo broj pobeda, pa međusobni rezultat, a ako tri igračice imaju isto broj poena, onda se gleda procenat osvojenih setova, pa onda i procenat osvojenih gemova. 

Izabrane vesti

U svakom slučaju, ako danas pobede Bertens i Kerber u tri seta, gledaće se procenat osvojenih servisa između Bertens, Kerber i Stivens. A ako Stivens i Osaka pobede u tri seta, Amerikanka će biti prva u grupi, a drugo mesto će između preostale tri takmičarke ponovo odlučiti procenat osvojenih gemova.

Bilo kao bilo, prvi meč trećeg kola Crvene grupe između Osake i Bertens je već počeo, a tu je favorit Japanka koja i slavila jedini put kada su se ove dve takmičarke sastale.

U drugom meču prednost je na strani Sloun Stivens koja i vodi sa 4-1 u međusobnim okršajima, ali je pitanje da li će se Amerikanka posebno truditi, naročito ako uzme prvi set. Nemica je, sa druge strane izuzetno motivisana u godini u kojoj se vratila u vrh tenisa nakon pada sa istog. Zato ovde treba igrati i pre svega na veći broj gemova, ali i na tri seta (kvota 2,29), možda čak i da će biti taj-brejk (2,90). A ako birate konačan ishod, treba probati sa Kerberovom (1,75), pre svega zbog motivacije, mada je Stivens poznata kao "ubica" levorukih protivnica.

*kvote su podložne promenama

FOTO: Reuters


tagovi

Naomi OsakaAngelika KerberSloun StivensKiki BertensWTA Singapurbet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara