Naomi Osaka
Naomi Osaka

WTA finale: Osaka protiv Sloun Stivens, a Kerber na Bertens

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.10.18. | 13:05

Na redu je drugi dan završnog turnira sezone kada su na programu dva meča prvog kola Crvene grupe

Ovog popodneva nastavlja se takmičenje na završnom turniru za teniserke koji se već tradicionalno odražava u Singapuru. Kao što već verovatno znate, na njemu učestvuje osam najboljih u 2018, izuzev povređene Simone Halep, koje se bore za ogroman nagradni ofnd od 7.000.000 dolara.

DNEVNI RASPORED MEČEVA U SINGAPURU (- 6 Č)

Izabrane vesti

Drugog dana takmičenja igraju se mečevi prvog kola Crvene grupe. Nešto pre 14 časova po srednjoevropskom vremenu rekete ukrštaju Naomi Osaka i Slioun Stivens, dve mlade teniserke koje su podizale pehar na poslednja dva US opena. Iako je Osaka trenutno u boljoj formi, kvota na Japanaku od 1,40 je pomalo čudna, naročito ako se zna da je Amerikanka slavila na njihovom jedinom odmeravaju, istina pre dve godine. Zato predlažemo ipak da se proba sa KI 2, koji plaćamo čak 2,70, jer su u pitanju igračice istog nivoa.

I Angelika Kerber je stavljena u ulogu favorita (1,45) protiv Kiki Bertens (2,55), ali to već deluje realnije. Istina, Holanđanka nije nimalo naivna igračica, iako se kvalifikovala za Singapur tek kada je Halepova odustala i ne bi bilo čudo da trijumfuje nad iskusnom Nemicom koju je već pobeđivala. Ovde je možda najbolje gađati da će biti napet, dugačak meč, sa dosta gemova, taj-brejkom (3,50) ili trećim setom (2,40), što se i događalo na njihova tri odmeravanja.

Da na kraju napomenemo da se igra na tvrdoj podlozi u hali, a da su takmičarke samo za učešće dobile po 110.000 dolara, a svaka pobeda u grupi vredi još 153.000! Visok kvalitet tenisa, kao i fantastičan nagradni fond praktično garantuju napete mečeve, iako su juče oba u okviru Bele grupe rešena u dva seta.

*kvote su podložne promenama

FOTO: Action Images


tagovi

Naomi Osakabet analizaAngelika KerberKiki BertensSloun Stivens

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara